tirsdag 11. august 2015

SPLITTER NY VINYL: . NORTHERN BELLE – NORTHERN BELLE


2015. Vestkyst Records.  VEST27








Fra Big Dipper:
Med en forkjærlighet for tekst og den hjerteskjærende kjærlighetssorgen i tradisjonell country, har The Northern Belle fanget oppmerksomheten til Oslos folk/country-scene. Låtskriver og vokalist Stine Andreassen trekker på et vidt spekter av sjangre og inspirasjonskilder i sine låter, og har en etter hvert megetutviklet sans for mer pop-orienterte tilnærminger.

Min kommentar:

Det er ikke så lenge siden jeg hørte dette bandet for første gang.  Som vanlig så benyttet jeg mobilen som radio.  Her jeg bor så er vi nemlig langt unna dab-land.  Jeg får såvidt inn Nrk P1 ved hjelp av ekstra antenne.   Men det blir værre i 2017 for da blir det helt stille.  Det var i hvert fall den meldingen jeg fikk etter å ha vært i kontakt med de kloke hoder i radio.no.  De påstår at det er full dekning i bygda vår.  Så da så.
Det var dagens lille hjertesukk.

Jeg har heldigvis en smarttelefon som er i stand til å parre lyd til en liten dings jeg kjøpte på Hi-Fi klubben.  Skjønner nå hvorfor det heter smart.

Jeg hørte altså på en radiostasjon, og plutselig ble jeg oppmerksom på jenta som sang en låt.  «Men i all verden», tenkte jeg, «synger Ingeborg Bratland køntri nå» Ja, for det ligna faktisk litt.  Men etter hvert så hørte jeg at dette var en annen.  Det var selvfølgelig Tromsøjenta Stine Andreassen jeg hørte.  Et par dager etter så gjestet hele bandet «God morgen, Norge».  Jeg ble imponert over denne allsidige og musikalske jenta.  Stine er nok inspirert av Allison Krauss.  Men likevel dras det inn helnorske elementer som f.eks. Hardingfele i musikken. 

Jeg ble litt forvirra da plata kom i posten.  Trodde jeg hadde bestilt feil, for dama på coveret så ut som tvillingsøstra til Iren Reppen. Coveret har nemlig ingen skrift på front coveret, bare dette bildet av Stine, - ikke Iren.

Jaja, stemma til Ingebjørg Bratland, utseendet til Iren Reppen og når da Stine skriver musikk og synger som hun gjør.  Ja, da kan det vel ikke bli bedre.
Min konklusjon er:  En forfriskende og helstøpt countryplate med et helnorsk preg.   Dette er bra, folkens.




Her finner du musikken på  vinyl  og  cd



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar