torsdag 31. mars 2016

FRA PLATEHYLLA: TERJE TYSLAND – STAKKARS KLOVN


1977.  Sonet.  SLP 1440

Fra wikipedia.no:
Stakkars klovn er Terje Tyslands debutplate som soloartist, og ble utgitt på forlaget Arne Bendiksen AS i 1977.
Plata solgte rundt 15 000-20 000 eksemplarer. Låtene er preget av en amerikansk type «sound». Tydelig inspirert av amerikansk country. Piano, Trekkspill, El. Gitarer, El. Bass. Tekstene er både kjærlighetsladde («Takkesang»), («Stakkars klovn»), Fortvilet og forbannet («Ka e du så gla fær»,«dørvakta» og «Arme Lars»), dystre («Grævva mæ ne» og «Ei flaske vin») og godt pakket inn i øl og bannskap.

Min kommentar:

For en gangs skyld synes jeg at wikipedias notat passer midt i blinken.
Når jeg hører Terje Tyslands første album så tenker jeg nachspiel, allsang,  - enten sammen med den originale plata eller med en mer eler mindre stødig gitarspiller i gjengen.  Det må ha vært noen nachspiel, for tekstene sitter spikret fremdeles, nesten 40 år etter at plata kom ut.  Min vinylplate bærer preg av å ha vært håndtert på en og annen fest. Men på slike plater bør det være litt sus og dus.

Tysland var en opplevelse å se «live».  Ingen har noen gang traktert trekkspill så brutalt som denne Namsosingen.  At belgen holdt var intet mindre enn et mirakel.  Han var en rabulist og villmann, men han var populær fordi han hadde freske tekster. Jeg mener å huske at det ble noe spetakkel om låta «Klokkern», men husker ikke akkurat hva som skjedde.  Men det skulle ikke forundre meg om låta ble forbudt spilt på radio.  Det var vanlig den gangen, men dette kan jeg ikke bekrefte.  Om du vet noe, så vil jeg sette pris på om du skriver noen ord om det til meg. (kommentargeltet eller mail til to-rini@hotmail.com)

Men da jeg flytta til Østlandet fikk Trønderrocken hvile.  Der var Pudence, Vømmøl, Aleksandersen og Tysland ut, og jeg fulgte med strømmen.  Men jeg spilte en og annen trønderkassett i bilen, - i smug.  Jeg har nå flytta hjem igjen til Brønnøy.  Som ventet står Trønderrocken fremdeles fjellstøtt her i distriktet.  Men aller mest overrasket ble jeg en kveld jeg var på den lokale puben.  Det var forskjellige lokale band som spilte og allsang.  Og hva var på reportuaret og hvilke sanger sang ungdommene?  Jo, akkurat de samme sangene som vi sang for 35 – 40 år siden.  Creedence, Bruce Springsteen, Vømmøl, Aleksandersen og Tysland. 
Og når sangene holder i 40 år.  Ja, da må det være noe helt spesielt, eller hva?





onsdag 30. mars 2016

FRA PLATEHYLLA: OLE PAUS – NYE PAUS-POSTEN



1977. Zarepta. Za 33009

Fra wikipedia:
Nye Paus-posten er et musikkalbum med Ole Paus, utgitt i 1977. Albumet lå 12 uker på VG-lista og endte med 4. plass som beste plassering.
Albumet var etter Paus-posten det andre i en serie på totalt fem musikkalbum der Paus brukte skillingsvisens form til å skrive korte, ironiske og på grensen til injurierende kommentarer til samfunnsliv, politikk og kjendisenes overfladiske liv.
I visen «Folk og røvere i Tromsø by» gjør Paus bl.a. narr av AKP(m-l), «sjølproletarisering» og Mads Gilbert.



Min kommentar:

Hvorfor lages det ikke slike plater mer?  Jo, forresten når jeg tenker meg om så er dette litt i den gata Bare Egil Band/ Black Debbath driver.  Men jeg vil ha mer, mer, mer!!   For denne plata er nesten like aktuell i dag, nesten 40 år etter.
En skulle kanskje tro at innslagene i dagens nyheter er glemt i morgen, men her er hva jeg husker om sakene som kommenteres i visene på denne plata:

1.    «Berge Furre Boogie Woogie»

Dette mener jeg dreide seg om at SV politekeren hadde lekket noen opplysninger om navigasjonssytemet Lorang C.  Var det samtidig at det ble forbudt å døpe guttebarna for Lorang?
       2.    «Tigirs O'hoi»
 Nok en gang dro He Heyerdahl på ekspedisjon.
3.    «Folk og røvere i Tromsø by»
Det husker jeg godt. Oktober bokhandel i Tromsø ble sprengt med dynamitt. Tror det var første gang noe sånt skjedde i Norge i fredstid.
4.    «Sommer i Sarons dal»
Jeg husker ikke akkurat hva Paus sikter til her.  Men Sarons Dal og Aril Edvardsen ble vi jo oppmerksom på den denne tiden
5.    «Balladen om Arne Bendiksens tapte ære»
Jeg husker ikke denne saken heller.  Men jeg husker navnet Eva.  Om jeg ikke tar feil var hun mot band som hadde et politisk budskap, som f.eks Vømmøl og div samiske band. 
      6.    «Gråt, bare gråt, Argentina»
Fotball og Norge.  Nei, det ikke bra den gang heler.
7.    «Balladen om L. J. Dorenfeldt»
Dorenfeldt forbinder jeg kun med Torgersensaken.
8.    «Sladder»
Sladderpressen fungerte vel den gang som nå.  Men om jeg ikke husker feil så fikk vi et nytt tilskudd i året etter.  I 1978 kom nemlig Se og Hør.  Bladet som tok sladderen til nye høyder.
9.    «De liker det! De liker det!»
Må innrømme at jeg gikk glipp av høyesteretts advokat Nordhuus erotiske noveller i bladet Alle Menn.  Men det tar jeg ikke så tungt.
10. «God jul, gledelig jul»
Her oppsummerer Paus saker og personer som har preget nyhetsbildet i 1977.  Selv husker jeg arrestasjonen av Lars Gule i Midt-Østen.  Om ikke jeg husker feil så hadde han reiseveska full av sprengstoff.  Han skulle lage en salutt i forbindelse med 10-års markeringen av 7-dagers krigen i 1967.  Selv sier han at han ikke ville utføre en terrorhandling, og hadde derfor nektet å plasssere sprengstoffet på steder hvor det ville gå menneskeliv tapt.


Alt i alt et trivelig  gjenhør med ei plate som jeg nok ikke har spilt gjennom så alt for mange ganger.
Får samme følelsen som når jeg blar gjennom en gammal "Hvem-Hva-Hvor"bok.  Men Ole Paus presenteres nyhetene på en måte jeg digger.

Albunet lå på VG-lista i 12 uker 1977/78.   Høyeste plassering var en  4.plass.  Ganske godt gjort for et slikt album.








KVELDENS FILM: BELLE




Fra Platekompaniet.no:
Belle er basert på den sanne historien om Dido Elizabeth Belle ( Gugu Mbatha - Raw) , en uekte datter av blandet rase. Faren er en admiral i Royal Navy. Oppdratt av sin aristokratiske grandonkel Herre Mansfield ( Tom Wilkinson ) og hans kone ( Emily Watson ) , gir Belles avstamning henne visse privilegier , men fargen på huden hennes hindrer henne fra å fullt delta i tradisjonene til hennes sosiale status .
Belle forelsker seg i en ung og idealistisk prestesønn.
Han jobber aktivt for å få en slutt på landets slavehandel, samtidig som Belles grandonkel (Tom Wilkinson) er høyesterettsdommer og har fått en avgjørende sak på bordet. Er dette slutten for slaveriet i England?
Min kommentar:
Kostymedrama er ikke min sterke side.  Men når filmen er basert på en sann, og meget viktig historisk hendelse, så kan kanskje denne filmen være et unntak fra andre britiske kostymedrama jeg har prøvd meg på.
Den engelske overklassen er som vanlig motbydelig.  Og når det så blandes inn et element av rasisme, er det nesten ikke til å holde ut.
Men heldigvis er både  Belle og hennes familie noe utenom det vanlige.  Og det skal få store følger,ikke bare for familiens såkalte venner, men for hele landet.  Historie blir skrevet av sterke og uredde mennesker.

En film helt utenom det vanlige.  Anbefales.
Her finner du filmen på DVD  og  Blu-ray



mandag 28. mars 2016

DAGENS BOK: HANS OLAV LAHLUM - HAIMENNESKET




Fra cdon.no:
K2 og Patricia er nettopp blitt kjærester når denne romanen starter en sommerdag i 1972. K2 er blitt invitert til en hyggelig helg på et vakkert beliggende sørlandshotell. Hotellet viser seg å ligge på en øy og er dårlig tilpasset rullestolbrukere. Likevel blir Patricia med på det som skal vise seg å bli en alt annet enn avslappende helgeutflukt. For nøyaktig ti år siden ble en liten guttebaby funnet ihjelslått i sin vugge på hotellet. Guttens to 16 år gamle søstre skulle passe på ham. Begge sverger på at de ikke har noe med barnedrapet å gjøre. Likevel forsvant den ene av tvillingsøstrene sporløst like etter at udåden blir oppdaget. Barnets mor begikk selvmord kort tid etter. Nesten alle de gjenlevende gjestene fra den grufulle helgen er samlet på hotellet nå, og direktørens plan viser seg å være at K2 skal oppklare mysteriet. Spenningen stiger ytterligere når det viser seg at det i tillegg til de ni kjente beboerne på hotellet også befinner seg en lyssky tiende person der. Den går også for K2 og Patricia over i akutt frykt for eget liv når en av de tilstedeværende blir funnet skutt, samtidig som et uvær fører til strømbrudd. Haimennesket er en ny klassisk og Agatha Christie-inspirert krimroman i den populære og kritikerroste serien med K2 og Patricia. Med handlingen konsentrert innenfor 48 timer er den samtidig en uvanlig intens spenningsroman.


Min kommentar:

Dette er den syvende boka om K2 og Patricia, politietterforskeren Kolbjørn Kristiansen og den funksjonshemmede rikmannsdattera Patricia. Selv om de allerede har et forhold som har vart i alle de foregående bøkene, så var det først i forrige bok at disse to ble kjærester og forholdet dermed ble av såkalt privat karakter.
Begge to har forhold bak seg, men det kan nå se ut som om begge har funnet det rette.

Men nok om det.  Denne gangen beveger vi oss ut at Oslo. Lahlum kunne ikke funnet en større kontrast når han denne gangen tar oss bort fra storbyen og til en liten øy på Sørlandskysten.  Det finnes ikke noe mere isolert sted enn en øy.  Når så det blåser opp til storm, og strømmen går.  Ja, da er man alene i hele verden.  Og isolasjonen og klaustrrofobien blir bare verre og verre ettersom den lille gruppen på et titalls mennesker blir truet og medlemmer dør.  

Det er helt utrolig hvordan det Agatha Christie inspirerte fenomenet "det lukkede rom" fremdeles fungerer.  Morderen er blant oss, men hvem kan det være?

Det at K2s kjæreste Patricia er rullestolbruker og befinner seg i omgivelser som slett ikke er til- rettelagt for henne gjør at man i tillegg til hver enkelts redsel i tillegg kjenner hennes helpeløshet på kroppen. Det er rimelig å tro at ettersom hun er selve hjernen bak oppklaringen så er hun også neste offer, eller ?????

I kjent oppskrift er alle skumle, og alle har noe å skjule.
Nok en gang har Lahlum gitt oss god underholdning.  Når det så er selveste Nils Nordberg som leser for oss fra lydboka, ja da blir det ikke bedre.

Jeg blir ikke lenger så forstyrret av at forfatteren benytter seg av «jeg-formen».  Kanskje jeg begynner å bli vant til dette etter å ha lest syv bøker.  Eller så kan det være at det ikke er så stor forskjell mellom K2 og Lahlum.

Her finner du boka som  innbundet,  pocket,  lydbok på cd,   og til nedlasting.




søndag 27. mars 2016

KVELDENS FILM: THE ARTIST




fra cdon.no:

Stumfilmstjernen George Valentin nekter å tro at talefilmen kan utrydde stumfilmen. Mens hans egen karriere går helt i stå, blir han overkjørt av en vakker, ung kvinne som han hjalp inn i verden, og som er forelsket i ham.

Min kommentar:

Da fikk jeg endelig sett denne kritikerroste filmen.  Jeg har hatt den liggende lenge, men av en eller annen grunn så har jeg kviet meg litt for å gå løs på den.

Ja, den er jo rar, men på en sjarmerende måte, og hovedrolleinnehaveren er sjarmerende, på en rar måte.  I dag fremstår han som en glatt kjekkas, men i datidens film, rundt sånn ca 1930, var han nok den kjekkeste av de kjekke.    I dag, hvor man kan få til hva som helt på et filmlerret, så føles det unektelig litt rart å gå tilbake til filmens spedbarnsstadium.

Men jeg blir faktisk litt overrasket, på den positive måten.  Jeg begynner å legge merke til hvor mye jobb det faktisk ligger bak filmproduksjon.  Og at det, utolig nok, er mulig å få med seg handlingen i en film uten ord. Men vi har heldigvis musikken til god hjelp.  Og den er mektig.
Skuespillerne overspiller, men det var nok en nødvendighet ettersom de formidler uten ord.  Det kreves mer tydelig mimikk og litt overdrivelse av kroppsbevegelser.  Historien er etter min mening syltynn, men det er faktisk ikke så viktig.  Filmen når sitt publikum uansett.

Men når det er sagt så må jeg legge til at dette er et publikum som sannsynligvis er ekstra interessert i film som kunstform og filmens historie.  Om du befinner deg i den målgruppen, så har du noe å glede deg til om du ikke allerede har sett denne perlen av en film.

Oi, jeg holdt nesten på å glemme at denne filmen vant Oscar for beste film i 2012.

Her finner du filmen som DVD,  Blu-ray og VOD.





SPLITTER NY VINYL: THE SCUMBUGS - BUGGING OUT WITH THE SCUMBUGS.


2015. Screaming Apple. SCALP-206

Fra  groovierecords.com

UZZFUELED INSECT RIOT ROCK AND ROLL! STRICTLY FOR DANCING OR BUGGING OUT YOUR SQUARE-ASS NEIGHBOURS. These five, fly-faced primates hail from a dirty basement smack in the middle of Bergen, Norway. And they only have one agenda: make you stop, stare, stomp your feet, spill your beer and leave you with a permanent buzz ringing in your ear. The Scumbugs play straight forward fuzz and organ driven garagepunk, spiced up with some wailing harmonica and demented lyrics. Top that off with a bucket of earworm hooks designed to stick in your brain and destroy your frontal lobe. Cause this is primitive instinct rock and roll, catchy and infectious. Based on pure passion, joy and aggression with no room whatsoever for intellectual stimulation. These flies have been on the wall of all the 'BACK FROM THE GRAVE' and 'TEENAGE SHUTDOWN' recordings, sucking it all up to spew out their own brand in 2015. If you imagine THE MIRACLE WORKERS and THE BRANDED both in a fight with THE CYNICS, or SUPERCHARGER in a one-off recording session with THE MUMMIES and you get an idea what these scary insects are gonna infect you with. 'Bugging out with' is their first longplayer, presenting 12 homemade nuggets reeking of the budget rock, no hit protopunk and raunchy r'n'b that the band was born and bred on. This is a platter for the permanent party, so don't cheat yourself by missing out. Prehistoric sounds from the caves of Norway. A must have for the wild and outrageous music lover. Yabba Dabba Dooh!

Min kommentar:

Her gjengir jeg beskrivelsen på engelsk rett og slett fordi mye av «følelsen» vill bli borte om jeg oversetter.  Du vil skjønne hva jeg mener om du leser teksten over og hører litt på musikken.  Denne musikken må nemlig oppleves i riktig miljø, og med de rette folkene.  Du vil kjenne det i hele kroppen.  Ja, jeg vil gå så langt som å påstå at du vil kjenne det «innerst i sjelen» som er annen Bergenser har uttrykt tidligere.


Dette er skikkelg rå garasjerock slik det låt i min ungdom.  Den gang vi tjuvlånte pappas gamle Tandberg radio for å benytte som forsterker.  Høytaleren ble selvfølgelig sprengt på første forsøk.  Men det gjorde ingen verdens ting.  Jo mere grøtete og skranglete lydbildet var, jo bedre låt det, - syntes vi.  Dette er jo først og framt et liveband.  Men om man er i den rette stemningen, så tåles gjennomspilling av ei vinylplate også.  Men heldigvis behandler vi vinylen noe bedre i dag.  Selv og alt annet er rått og røfft, så tar vi på hvite hansker når vi håndterer vinylplatene.  Jeg håper at bandet gir ut mere musikk, slik at vi som bor langt unna Bergen kan oppleve denne spillegleden.  Den smitter !!!

Her finner du musikken på vinyl


KVELDENS FILM: MACHINE GUN PREACHER.






Fra cdon.no:
Filmen er basert på den inspirerende og sanne historien om Sam Childers, en forhenværende narkodealer og kriminell som gjennomgår en forbløffende forvandling og finner et uventet kall som redningsmann for hundrevis av kidnappede og foreldreløse barn. Gerard Butler (300) leverer en suveren rolle som Childers, den lidensapelige grunnleggeren av organisasjonen Angels of East Africa, i den prisbelønnede regissøren Marc Forsters (Monster's Ball, Drageløperen) gripende historie om én manns reise til helvete og tilbake.
Dette er historien om Sam Childers, en tidligere narkodealer som er medlem av en motorsykkelgjeng. Han legger sitt gamle liv bak seg når han blir kristen, og vier sitt liv til å hjelpe hundrevis av sudanesiske barn som har blitt tvunget til å bli barnesoldater.

Min kommentar:

Denne filmen gjør meg usikker, - på så mange plan. 
Hvem er egentlig denne råbarkede banditten som er så rå og hensynsløs  i det ene øyeblikket, for så å gi seg hen til Gud i det neste.  Jo, han tar med seg råskapen, men vi kan vel si at han nå bruker den til det gode.  Han fortsetter med å skyte tusenvis av maskingeværskudd, og egentlig så har hans utfoldelse innen vold og drap økt i omfang.  Men målet helliger midlet.


Kontrastene i denne filmen er store, og særlig Sam Childers personlige kontraster.  Men takket være en av mine nye filmhelter , Gerard Butler  , så blir dette er troverdig fiflm.  Han gjør en fabelaktig innsats.  Noe som i seg selv er grunn nok til å se filmen.

Her finner du filmen på DVD og Blu-ray


lørdag 26. mars 2016

DAGENS BOK: CAMILLA GREBE / ÅSA TRÄFF – MANNEN UTAN HJÄRTA




Fra cdon.no:
Mannen utan hjärta är den fjärde fristående romanen i den kritikerrosade serien om psykologen Siri Bergman av systrarna Grebe & Träff. En kvav sommardag hittar Miguel Alemany sin sambo, antikhandlaren och mediaprofilen Jussi Ståhl, brutalt mördad i sitt hem på Södermalm. Jussi har skjutits till döds och därefter har hjärtat skurits ur kroppen och placerats i en antik silverskål, som ett groteskt stilleben. Psykologen Siri Bergman erbjuds i samma veva jobb inom polisens gärningsmannaprofilgrupp av sin gamle studiekamrat och vän Vijay. Hon hamnar mitt i utredningen av det makabra mordet på Jussi Ståhl. Det som på ytan ser ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt mer oroväckande. Fler brutala mord på män skakar Stockholm. Det blir snabbt uppenbart att en gemensam nämnare är männens sexuella läggning. Men rör det sig verkligen om rena hatbrott eller står sanningen att finna långt tillbaka i offrens förflutna?

Min kommentar:

Denne gangen måtte jeg ty til en svensk lydbok da denne boka ikke finnes på norsk.  I hvert fall ikke nå da jeg skulle lese den.  Men som jeg har sagt tidligere, så foretrekker jeg ofte svenske lydbøker så det er slett ikke noe offer.

Forfattersøstrene serverer i kjent stil drap og vold i store doser.  Spenningen er også selvfølgelig tilstede.    Men denne gangen er jeg ikke fullt så imponert over hovedpersonen Siri.  Hun oppfører seg som en furten drittunge gjennom store deler av boka.  Er det mulig?  Dama må ha samme hukommelse som en elefant.  Hun er langsint, og glemmer aldri. Å, så irritert jeg blir.


Dette er altså en bok skrevet over kjent lest.  Men det er helt ok.  Vi vet hva vi får, og det er derfor jeg liker bøkene fra denne søsterduoen.  De har for vane å levere den ene "pageturneren" etter den andre.  Bøkene er lettleste og spennende.  Jeg leste en anmeldelse på en tidligere bok om Siri hvor kritikeren mente at dette var krim for nybegynnere.  Jeg digger dissse bøkene.  Et lite minus for at jeg avslører løsningen litt for tidlig.  Men det er kanskje prisen jeg må betale for å å lest utallige krimromaner.  Jeg likte boka, og er ganske sikker på at du også vil like den.

Her finner du boka som Mp3-lydbok.

KVELDENS FILM: TOLKEN.




Fra cdon.no:
1Med Oscar- belønnede Nicole Kidman og Sean Penn i hovedrollene, og regissert av Sydney Pollack (The Firm), er Tolken et stilmessig forbilde for den ultimate action- thrilleren: den er nervepirrende med fengslende og spennende intriger men også tankefull og gripende.
Etter at FN- tolken Silivia Broome (Nicole Kidman) tilfeldigvis overhører en plan om å drepe en afrikansk statsjef, begynner US Secret Service å undersøke saken med hjelp fra den hardhudete Tobin Keller (Sean Penn) Han mistenker at hun kanskje ikke forteller hele sannheten. Når tolken innser at hun også har blitt drapsmannens mål, forsøker hun desperat å stoppe planen... hvis hun bare kan overleve lenge nok til å få noen til å tro henne
I hovedrollene:  Nicole Kidman, Sean Penn.


Min kommentar:

Ingenting er som en god gammaldags actionfilm. Det er ikke så ofte jeg ser på filmer som sender på de vanlige Tv kanalene. Med mitt konsum av filmer har jeg stort sett sett alt før.   Men i kveld var jeg kjei og lei, og fant ingenting spennende hverken på Netflix eller Sumo, eller noe annet sted for den saks skyld. 

Ok, da var det kanskje på tide å rydde litt på PVR boksen.  Av gammel vane tar jeg opp en del filmer.  De fleste blir sletta etter å ha ligget der en stund.  Men i kveld begynte jeg å se på en film.  Som vanlig var det skuespillerne som frista. Jeg er fan av Sean Penn.  Nicole Kidman derimot kan jeg styre meg for, men jeg innrømmer at hun glimter til , - en sjelden gang.

Men denne filmen fra 2005, har liten aldersslitasje, og de klarer å bevare spenningen helt til rullesteksten. 
La så være at det skjer en del opplagte ting underveis.  Uansett så er dette underholding.  God underholdning.  Terningkast: 4 (En ganske god firer)

Her finner du filmen på Blu-ray.


fredag 25. mars 2016

DAGENS BOK: CARL JOHAN VALLGREN - SKYGGEGUTTEN




Fra cdon.no:
En syv år gammel gutt forsvinner sporløst fra en T-banestasjon i Stockholm. Over førti år senere forsvinner broren hans også. Stockholm, sommeren 1970. Jan Klingberg er på vei hjem fra en barnebursdag med sine to små sønner. Kristoffer, som er syv år, forsvinner fra T-banestasjonen. Det siste faren ser av sin sønn, er en kvinne som tar ham i hånden og går derfra. Over førti år senere forsvinner Kristoffers bror, Joel, sporløst. Forsvinningen er et mysterium. Joels kone henvender seg til Danny Katz for hjelp. Hun har aldri møtt ham før, men hennes mann hadde snakket varmt om ham siden de ble venner i militæret. Katz finner forespørselen merkelig, men går motvillig med på å hjelpe. Han skjønner raskt at det finnes mange hemmeligheter i den mektige Klingberg-familien. Skyggegutten er en intrikat krim som utspiller seg i Stockholm, og et besettende familiedrama med røtter til Karibien. Boken er en reise inn i menneskenes dypeste mørke, der fedrenes synder får konsekvenser for kommende generasjoner. Med Skyggegutten innleder Carl-Johan Vallgren en serie noir-krim med Danny Katz i hovedrollen.

Min kommentar:

Jeg blir så uendelig glad når jeg finner nye, nordiske krimforfattere.  

Jeg tror faktisk det er første gang en nykter eksnarkoman er hovedperson i en krim.  Det er litt skummelt, fordi jeg er hele tiden redd for at han skal ramle «utpå». Vi har jo alle hørt hvor lite det skal til før man tyr til gamle synder igjen. Derfor er det svært overraskende at antihelten Danny Katz skal fremstå som bokas helt.  I tillegg til Danny er persongalleriet ganske rikholdig.  Dette er jo en familiesaga, eler tragedie, om du vil.  Det involverer mange familiemedlemmer og vi må bli kjent med alle disse.  I tillegg så får vi hilst på etterforskere. Jeg synes vi får vite tilstrekkelig om hver enkelt slik at de står tydelig fram og jeg som leser blir godt kjent med alle.  Det er selvfølgelig noen det tar litt tid å bli kjent med.  Men så er det jo en del kompliserte mennesker vi får presentert.

Bokas jakt utvikler seg ettersom historien gir oss økt action.  I utgangspunktet er det Danny som jakter på en bortkommen venn.  Men etter hvert så er Danny like mye et bytte som en jeger.

Som du sikkert nå har forstått, så er jeg ganske begeistret for dette nye bekjentskapet.  Jeg hilser Danny velkommen, og gleder meg til neste bok.  Ja, for jeg har fått med meg at det skal bli en hel serie.

Her finner du boka som innbundet ,  pocket,  lydbok på cd og til nedlasting.

DAGENS BOK: MONICA KRISTENSEN SOLÅS – DEN DØDE I BARENTSBURG




fra ark.no:
Den døde i Barentsburg er Kristensens sterkeste krim så lang: en iskald og stemningsladet skildring av et lukket samfunn, og en mann som blir nødt til å forsøke å finne sannheten alene. For Knut Fjeld er Barentsburg en gåte. Han vet ikke hvorfor han er her, i den underlige russiske gruvebyen på Svalbard, en gjenglemt levning etter den kalde krigen. Han vet ikke hvorfor russerne plutselig vil ha en norsk sysselmannsbetjent til å undersøke en helt vanlig ulykke. Han forstår ikke menneskene her, Sovjetstatens bygninger forlatt under nordlyset, det mystiske språket. Og han vet ikke om det er meningen at han skal forstå. Eller om de skjebnesvangre detaljene han begynner å avdekke rundt ulykken bare er del av et større spill, som noen der ute i skyggene har lagt opp for ham. Terningkast seks, VG. Terningkast fem, Fædrelandsvennen, Adresseavisen og Trønder-avisa.


Min kommentar:

Jeg mener å ha lest et eller annet sted at Monica Kristensen Solås kalles den lavmelte krimforfatteren.  Ja, det er kanskje noe i det.  Men jeg syns ikke det gjør noe at tempoet er litt lavere.  Men for all del.  Mordfrekvensen er det ikke noe å si på.  Her skjer det ene drapet eller det andre.

Vår mann blant alle disse russerne, sysselmannsbetjenten Knut Fjeld, er en lavmelt kar som egentlig ikke gjør så mye av  seg.  Men han er systematisk og ikke minst tålmodig.  Så sakte men sikkert nærmer han seg en oppklaring.  Men problemene står i kø, og Knut Fjeld lever farlig.


Ingen kjenner vel miljøet på Svalbard bedre enn akkurat denne forfatteren.  Og det merkes.  Selv om det nå nærmer seg sommer, så bør du kle deg godt når du skal lese denne boka.  Vi møter iskalde forbrytere i et iskaldt klima.  Finn fram raggsokkene, - les og kos deg.

Her finner du boka som innbundet eller pocketbok.

KVELDENS FILM: PERFECT SENCE




Fra Ginza.se:
Plötsligt lamslås världen av ett virus som får folk att förlora luktsinnet. Och när alla tror att de kommer lyckas vänja sig berövas de gradvis på sina fyra andra sinnen. och med det även förståndet! I denna nya,
skrämmande domedagsvärld dras kocken Michael och forskaren Susan allt närmare varandra, i en kamp för det enda som finns kvar som är värt att kämpa för - kärleken.
Perfect Sense är både en gripande kärleksfilm och en isande thriller. Ewan McGregor och Eva Green (Casino Royale) spelar paret och för regin svarar flerfaldigt prisbelönade David Mackenzie som senast gjorde biosuccén Blodsband.

Min kommentar:


Det finnes ikke noe mere skremmende enn et ukjent virus.  Og dette viruset tar fra deg alle sanser, en etter en, før du til slutt dør.  Filmen kunne vært bra den. - Om skuespillerne hadde vært litt bedre.  Men desverre bærer filmen preg av å være en typisk lavbudsjettfilm.  Kanskje derfor at skuespillerne til tider virker direkte uengasjerte.   Det er trist, for ideen er god, og selve historien er ikke så aller verst.





torsdag 24. mars 2016

FRA PLATEHYLLA: SALT & PEPPER BAND – KRYDDER


1975.  Scanax Music.  SALP 76001

Fra ballade.no:
Popgruppe fra Oslo, dannet høsten 1972 og oppløst i 1978, reorganisert i 1979 og oppløst igjen midt på 80-tallet, mest kjent for sitt samarbeid med Trond Granlund og Marius Müller. Salt & Pepper Band gjennomgikk store forandringer både i besetning og musikalsk uttrykk. Fra å være et rent danseband, ble gruppen gradvis et rent rockeband, før det endte opp som Granlunds backingband.

På sin første LP, Krydder (1975), besto Salt & Pepper Band av Jan Sverre Braathen (gitar, saksofon, piano), Steinar Horn (vokal, keyboards, trompet), Rolf Thomas Thommessen (vokal, gitar), Bjørn Gjennestad (bass, fløyte) og Even Bjerke (trommer). Braathen og Thommessen delte på jobben som komponister, og halvparten av tekstene var på norsk. Den musikalske menyen var mer eller mindre ren dansemusikk.

Min kommentar:

Jeg skal ærlig innrømme at denne plata har stått urørt i platehylla siden 1976.  Den har aldri vært spilt.  Jeg husker godt at jeg fikk den til bursdagen min.  På den tiden jobba jeg ved det lokale samvirkelaget.  En liten butikk hvor vi solgte alt fra melk til sement og spiker, samt Lp-plater og Kassetter.  Jeg mener det var et firma som het Euronett som reiste rundt og satte inn, og bytta plater.  De hadde plater fra eget selskap, Four Jets, svensktopp og en del andre norske band.  Men de hadde også en del utenlandske band fra andre plateselskap.  Men det aller verste var at de forseglet platene med et klistremerke som var umulig å fjerne uten å ødelegge coveret.  De aller fleste cover som har hatt denne forseglingen har skader ved åpningen.

Jeg husker at den dagen jeg hadde bursdag, kom konsulenten fra Euronett for å fylle å med nye plater.  Etter å ha blitt gjort ooppmerksom på butikkjomfruas bursdag, så fikk jeg altså denne skiva i gave.

Jeg forstår jo hvorfor denne er uspilt.  På den tiden var jeg ikke noe særlig glad i norske band, og slett ikke danseband.  Det var kun brukbart på lokalet til dans.

Når jeg så setter på skiva i dag hører jeg at den inneholder en miks av dansemusikk og calypsorytmer, a'la Banana Airlines. Jeg må vel være så ærlig å si at denne plata vil ikke bli utslitt, men det var artig å høre den, 40 år etter at jeg fikk den i gave.  Bedre sent enn aldri.


KVELDENS FILM: TUR & RETUR




Fra Wikipedia:
Det er fredag ettermiddag og barn som har skilte foreldre pakker sine vesker. To av dem er Martin (11 år), som skal reise til sin pappa Torkel ved norske grensen, og Julia (11 år) som skal reise til sin mamma Kicki i Malmø, men de vil ikke. Men ved flyplassen ser de at de er veldig like hverandre og de bytter destinasjon. Reisen vil forandre livene deres for alltid.

Min kommentar:

Det at tvillinger og dobbeltgjengere bytter plass og liv er et velkjent triks som nesten alltid funker på film.  Og i denne svenske familiefilmen fungerer det svært godt. Mye takket være den unge skuespilleren som spiller en dobbelrolle.  Vi følger disse to barna som bytter roller, og føler spenningen i forhold til om de vil bli avslørt. 


Nå formidler denne filmen akkurat denne scenen på en ok måte.  Det beviser at filmen jevnt over har en bra kvalitet .  Lenge siden jeg har kasta terning, men her lander den på en treer, og ligger og vipper lenge før den til slutt slår seg til ro på en firer.

Her finner du filmen som VOD (Video on demand)

onsdag 23. mars 2016

DAGENS BOK: FRODE GRANHUS – KISTEMAKEREN





Fra cdon.no:
Fjerde bok med etterforsker Rino Carlsen, en serie som har høstet strålende anmeldelser. Etterforsker Rino Carlsen er tilbake i Lofoten og håper på roligere arbeidsdager enn sist han var der ute. Men da en gutt finner en filmkassett med et uhyggelig innhold, blir han dratt inn i en sak som strekker seg flere år tilbake i tid - en sak som også skal vise seg å være skremmende aktuell. En ung jente hevdet for et par år siden å ha blitt kidnappet og holdt innesperret i en kiste i ett døgn, før hun slapp fri. De færreste i bygda har trodd henne. Hun har aldri klart å gi en ordentlig forklaring på hva som skjedde, og etterforskningen ledet ingen steder. Da en filmkassett som viser opptak av en ung jente innesperret i en kiste blir funnet i vannkanten, kommer saken opp igjen, og Rino Carlsen dykker inn i den to år gamle kidnappingssaken for å finne sannheten om hva som skjedde. Men så viser det seg at dette opptaket slett ikke er to år gammelt. Det er helt nytt...

Min kommentar:

Jeg ser at dette er den fjerde boka om Rino, lensmannen i nord.  Det betyr at jeg har 3 bøker «til gode». Men la det vare sagt med en gang; _ Hvis du har et snev av klaustrofobi så bør du holde deg unna denne boka.  Du er altså herved advart.    Tenk deg følelsen av å være innesperret i ei trang kiste.  Her er beskrivelsene så inderlig ekte at jeg nesten får pustevansker mens jeg leser.
Mest av alt digger jeg at handlingen er lagt til Lofoten. Hovedpersonen Rino Carlsen er en real, robust, ekte nordlending. Men selv denne stødige karen har sine demoner å sloss mot, - i tillegg til en kjerlighetsorg. Men den saken han havner i, tar all hans tid og energi slik at hans personlige ting og privatliv må vike.

Dette er en krim som har et temp og en nerve som gjør at det er nesten for vondt å lese.  Det er vel mere thriller enn krim om man skal være nøyaktig med dette med sjanger.  Men fy flate, som denne historien fenger.  Jeg ble med på en karusell som bare gikk fortere og fortere, -  nye ofre og mistenke ble med, med ramlet også av inntil jeg til slutt står igjen med løsningen.  For min del var ikke løsningen så overraskende. I tillegg er det en liten logisk brist der som jeg ikke kan si så mye om, for da ødelegger jeg spenningen for alle.

Dette er så spennende at det er umulig å legge boka vekk.  Og når du tror du er i mål, så får du noen sider med bonusjakt.
M.a.o.  En ramsalt nordnorsk krim/thriller.  Jeg liker det, og er overbevist om at det vil du også gjøre.  
Godt fornøyelse.


Her finner du boka som innbundet,  lydbok på cd ,  minnekort  og til nedlasting.



tirsdag 22. mars 2016

FRA PLATEHYLLA: TOMA – TOMA


1982. Snowflake Records.  CLP 3034

Fra Mic.no:
Popgruppe fra Bergen dannet i 1982, oppløst i 1985. Opprinnelig var det en duo bestående av Tore Thorsen (vokal, gitar, bass, keyboards) og Magne Lunde (trommer). Senere ble duoen omorganisert til et band bestående av seks medlemmer. Begge utgaver av Toma spilte lett, fengende pop med tidsriktige arrangementer.

Det var to ringrever som dannet duoen Toma i 1982. Tore Thorsen hadde laget en LP med gruppen Shandy (med Egil Eldøen), mens veteranen Magne Lunde (fra Saft og Tornerose) kom rett fra turné og plateinnspilling med Jahn Teigen. Deres første innspilling, «Hallo-Hallo», ble en radiofavoritt, men kort tid etter utgivelsen av albumet Toma (1982) valgte Lunde å gå videre til andre prosjekter (bl.a. Prima Vera og Man Maid).

Min kommentar:

Vi har vel alle noen plater i hylla som vi, av forskjellige årsaker, aldri har spilt.  Selv har jeg samlet plater i nærmere 50 år.  Selvfølgelig har jeg gjort en del feilkjøp opp gjennom årene. Videre har jeg jo gjort en del større innkjøp.  Da har jeg ikke hatt mulighet til å spille gjennom platene  De har kun blitt registrert på excel regneark. Og satt  hylla. 
Toma-skiva er en sånn plate, - som jeg sannsynligvis aldri har spilt.   Jeg har alltid vært interessert i nye band, og spesielt norske band.  Derfor var jeg en flittig gjest i 10 krones – kassa hos Imerslund gjennom hele 80-tallet.  Der fant jeg ofte mange ukjente band, og mange av disse fikk et nytt og varig hjem hos meg.

Nå synes jeg det er morsomt å spille gjennom en del av disse «ny-gamle» platene.  Ikke sjelden oppdager jeg at musikerne som deltar på den og den skiva, også har spilt med andre artister og band hvor de kanskje har fått den oppmerksomhet de fortjener.
Jeg ser at låta Hallo-Hallo skal ha vært en radiohit på åttitallet.  Jeg kan ikke si at jeg husker låta.  Men det jeg hører i det de første tonene strømmer ut over stereoanlegget er at dette låter «åttitalls-musikk».  Åttitallet hadde en helt egen lyd.  Denne kom fra sammensetningen av instrumenter og fra produksjonen.

Jeg tror ikke denne plata solgte så veldig bra, fordi jeg ser den til salgs med jevne mellomrom.   Den vil nok heller ikke bli spilt forderva her hjemme hos meg.  Men det var morsomt å ha spilt denne skiva som jeg har sett så mange ganger uten noen gang å ha hørt. Samtidig fikk jeg lest og lært litt om gutta bak TOMA. De er slett ingen smågutter i det musikalske miljøet i Bergen.   Så har jeg lært litt i dag også.


Musikken ligger for øvrig ute på Wimp og Spotify.


DAGENS BOK: SUN HEIDI SÆBØ – KIMS LEK





Fra cdon.no:
Påsken 1979 forsvinner en sørkoreaner i Sørkedalen utenfor Oslo. Sporene leder til Pyongyang og diktatoren Kim Il-sung. Da buss nummer 169 når sin endestasjon i Sørkedalen ligger en bag igjen på en av seteradene. Den inneholder en helsetrøye, et fotoapparat, et ferdigskrevet postkort og et pass som tilhører en student ved navn Koh Sang-Moon. Sjåføren leverer bagen til hittegodskontoret, og saken forblir en trivialitet inntil Koh noen måneder senere, på uforklarlig vis, dukker opp i Pyongyang. Hvordan han havnet i Nord-Korea forble et mysterium. Etter Korea-krigens slutt var kidnappinger av sørkoreanere i utlandet, en av Kim Il-sungs viktigste propagandavåpen mot naboene i sør. Nordkoreanske myndigheter hevdet imidlertid Koh Sang-moon dro av egen fri vilje. Journalist Sun Heidi Sæbø nøster opp historien til studenten som brakte det storpolitiske spillet mellom Nord- og Sør-Korea til det lille landet Norge. Hun finner en sørgende datter, en skandaleforfulgt ambassade, en mystisk japaner og en angrende avhopper. Ikke minst finner hun et splittet land og to diktatorers innbitte kamp om sannheten. For hva skjedde egentlig med Koh Sang-moon?


Min kommentar:

Mysteriet i på Sørkedalsbussen, påsken 1979, der en koreaner forsvant.  Nå kom ikke jeg til Sørkedalen før i januar 1981.  Men jeg husker at det ble nevnt, og det var både mystisk og litt skummelt. Skummelt fordi enkelte ikke trodde helt på historien om at han var dukket opp i Nord Korea. Det gikk rykter om at han var tatt av dage i Sørkedalen.  Ja, en kar påsto sågar at han hadde sett en kar tilsvarende beskrivelsen av en asiat gående langt inne i Nordmarka. Etter sigende var han ustelt, og vedkommende påsto at han bodde isolert inne i skauen og levde av det naturen hadde å by på. Derfor var det litt skummelt.

Men en ting jeg lurer på; - Ser at det står buss nr 169 her.  Nå er det vel 41-bussen som går til Sørkedalen?  Og jeg reagerte ikke på noe galt da jeg hørte boka, så da tror jeg nok de sa 41.   Kanskje noen Sørkedøler kan hjelpe her.

Ja ja, det er ikke så nøye.  Uansett, - sørkoreanerens forsvinning er en gåte.  Så derfor er denne boka både en krim og en utrolig god og spennende historiebok.
Nord-Korea er en ukjent land for de fleste av oss.  I denne boka får vi et lite innblikk i landets historie, politikk, kultur, folk, øknomi, og selvsagt – landets ledelse.

Dette er ei viktig bok.  Jeg anbefaler alle å lese og lære litt om et lukket land. 
Jeg anbefaler også å ta en titt på filmen.  Her er hva jeg skrev i bloggen etter å ha sett filmen "Semester i Nord Korea" i 2013. 

Her finner du boka Kim's lek.




mandag 21. mars 2016

DAGENS BOK : A.C.GJERSØE - JERNJOMFRUEN




Fra cdon.no:

Ondskapen vender tilbake ... I desember 1981 forsvant en ung mor sporløst fra hjemmet sitt utenfor Tønsberg. Alice skulle bare ut og lufte hunden mens den lille sønnen hennes sov. Hun kom aldri tilbake. Tretti år senere forsvinner to nye kvinner fra samme distrikt; en av dem blir funnet død og ille tilredt i skjærgården. Ida Gabler, en ung, samfunnsengasjert journalist i Tønsberg Tidende, blir involvert i etterforskningen. Kan saken ha en forbindelse med den seneste overfallsvoldtekten i området, eller ligger andre motiv bak? Politiet famler i blinde, men de pårørende krever svar. Da en som står henne nær, også blir borte, innser Ida Gabler at det begynner å haste. Journalisten blir forbløffet over å avdekke spor som fører tilbake til krigens dager, og til hennes egen families fortid. Snart aner hun konturene av en ny og skremmende sammenheng. Den virker bare for ond til å være sann - og for nær og truende til at hun kan kjenne seg trygg ...


Min kommentar:

Herved er all min skepsis til forfattere av såkalt kiosklitteratur borte vekk.  Ikke det at jeg har lest så mange sånne serier.  Den siste var vel «Sagaen om Isfolket» for sånn ca 20 år siden. 
Da jeg forsto at det var en seriebokforfatter  som hadde skrevet denne boka, så var jeg vel egentlig ikke skeptisk, men forventningene var heller ganske lave.  Men jeg skal love dere at jeg ble overrasket i posistiv forstand.

Det er høyspenning fra første avsnitt hvor en gutt på vel et år blir alene etter at hans mor går ut for å sjekke hva som foregår utafor hvor huset de befinner seg. Huset er gammelt og trekkfullt, det har slokna i ovnen, gutten er sulten, våt og kald, og moren kommer ikke tilbake.  Hva skjer med moren?  Vil gutten overleve?  Hva med de merkelige folkene på nabogården? 
Og når spørsmålene har hopet seg opp i første kapittel, - Ja, da hopper vi 30 år fram i tid, og spenningen bare øker.

Dette er noe av det mest spennende jeg har lest på lenge.  Jeg blir nesten stolt når en norsk forfatter skriver en så pass original krim.  Om jeg skal peke med en kritisk finger på en ting så er det at morderen avsløres litt tidlig.  Men likevel klarer forfatteren å holde på interessen min til siste setning er lest. Det kan jo være like spennende å få vite hvorfor og hvordan som hvem.

Jeg håper så inderlig at denne dama fortsetter å skrive krim, gjerne en helt serie.
Dette er året påskekrim!

Her finner du boka som innbundet  og  pocketutgave


KVELDENS FILM: SOLITARY MAN.





Fra cdon.no:
Ben hadde kvinner, suksess og millioner av dollar, men midtlivskrisen kostet ham alt. Alle i hans omgivelse vil hjelpe ham på bena igjen, men Ben har en bedre idé - å ødelegge deres liv, med alle mulige midler ..



Min kommentar:

Historien er langt fra enestående.  Det har hendt at menn i 50 – 60-årene har satset alt,  - og tapt.   Filmens historie er like lite troverdig som de vi støter på i virkeligheten.  Det er ofte uforståelig at godt voksne menn kan forsyne seg av fritt av unge jenter.  Men på den annen side så er det utrolig hva penger og status kan gjøre, så lenge begge deler finnes.

Denne filmen hadde vært en heller flau affære uten de to hovedrolleinnehaverne Susan Sarandon og Michael Douglas.  De gjør en hederlig innsats ut av et heller tynt manus.


Her finner du filmen på Dvd  og  Bluray

søndag 20. mars 2016

DAGENS BOK: SELMA LØNNING AARØ – VENSTRE HÅND OVER HØYRE SKULDER




Forlagets omtale:
En mann står på fortauet og kysser en kvinne. Uten noen tilsynelatende forklaring løper han ut i veien og blir påkjørt. Hva var det som fikk ham til å løpe? Hvem er han? Og er det noen som egentlig kjenner ham? I denne intense romanen er alle i ferd med å miste noe. Helen ser den gifte elskeren sin bli overkjørt før hun får fortalt ham om barnet hun bærer, 16 år gamle Elvira tror hun har tatt livet av faren sin og skamfart moren sin, Georgs kone Marta er kraftig rammet av Altzheimer og Alma har mistet det vakre ansiktet sitt i en brann. Dette er utgangspunktet for fire ulike historier som etter hvert smelter sammen. De forskjellige menneskeskjebnene veves i hverandre ved hjelp av slektskap og tilfeldigheter, men felles for alle fortellingene er at de handler om tap, om det å miste og ikke nødvendigvis få noe igjen. Venstre hånd over høyre skulder er en rørende og betagende fortelling om hvor lite man kjenner sine nærmeste og om ensomhet i fellesskapet.

Min kommentar:

Jeg har alltid lest mye.  I det siste har det blitt mest krim.  Men av og til er det greit å koble av med noe helt annet.  Og denne boka er virkelig – «noe helt annet».  Jeg måtte virkelig konsentrere meg.  Jeg måtte starte på nytt flere ganger for å få tak i hva dette egentlig handlet om.  Ja, det stilles krav til meg som leser. Og jeg liker det.  Det er faktisk litt deilig med ting som ikke kommer lett. 

Dette er en bok om mellommenneskelige forhold på alle nivåer.  Boka beskriver savn, skyld og tap.  Men aller mest føler jeg at dette er en flere historier som veves inn i en overordnet historie om sorg. Sjelden har jeg hatt en så sterk fysisk reaksjon mens jeg har lest en bok.  Jeg ble ekstra grepet av historien om det eldre ekteparet hvor frua har fått Alzheimer. Både denne og de andre historiene gestaltes av så hele, solide mennesker.  Forfatteren lar oss komme inn under huden på dem.  Men det skjer ikke uten motstand.  Jeg måtte virkelig jobbe meg gjennom denne boka.  Jeg tror faktisk at jeg hadde hatt nytte av å lese denne boka da jeg var noen tiår yngre.  I tillegg til alt alvoret så er det mange små drypp av noe jeg vil karakterisere som ungdommelig humor.

Etter å nå ha lest boka ser jeg fram til en filmatisering som kan dyrke stemningen og gi oss opplevelsene fra hver enkeltes ståsted.  Mulig at det er den noe ungdommelige formen som gjør at fortellingene blir så billedlige for meg.
Dette var virkelig en helt annerledes leseopplevelse. Krevende, morsom og til ettertanke J

Her finner du boka som  pocket  eller til nedlasting
         

lørdag 19. mars 2016

DAGENS BOK: LARS KEPLER – PLAYGROUND




Fra cdon.no:
Playground - en annen side av Lars Kepler Under et oppdrag i Kosovo blir løytnant Jasmin Pascal-Anderson skutt, og hjertet hennes stanser i førti sekunder. Når hun kommer tilbake, snakker hun hele tiden om at døden begynner med en voldelig havneby der de som styrer er i ferd med å miste kontrollen over den organiserte kriminaliteten. Jasmin blir behandlet for krigspsykose, forlater militæret og forsøker å leve et stille og rolig liv når noe fryktelig skjer. Sammen med sin fem år gamle sønn havner hun i en bilulykke. Sønnen må opereres, men for å gjøre det, må de stanse hjertet hans. Det tør ikke Jasmin å ta sjansen på. Hun vet at sønnen ikke kommer til å klare å komme seg tilbake til livet på egen hånd hvis havnebyen virkelig fins. Den andre siden er et svært farlig sted, og farligst av alt er lekeplassen - playground. Lars Kepler er et pseudonym for forfatterne Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril. Etter mer enn fem millioner solgte bøker om Joona Linna får leserne nå møte en annen siden - Playground er noe helt nytt innen spenningssjangeren.

Min kommentar:

Men hva i alle dager er dette?  Hvor er Joona Linna?
Denne gangen har paret bak Kepler psevdonymet gitt oss noe helt annet.  Men hvorfor?  Jeg var overbevist om at jeg var i gang med en ny spennende Joona Linna bok. Jeg liker ikke fantasy, og nå har jeg jaggu lest en hel roman.  Jeg tilhører en rase som ikke kan legge fra meg en bok når jeg først har begynt.  Nå har jeg altså lest en fantasy bok, og jeg liker ikke sjangeren noe bedre.  Jeg forstår den rett og slett ikke.  Kanskje jeg ikke har nok fantasi for å henge med.  
Var dette litt uklart?  Forsto du ikke helt hva jeg mente?    Nettopp den følelsen hadde jeg gjennom hele denne boka. Ble ukonsentrert, forsto ikke sammenhengen og måtte bla tilbake og lese på nytt.  Uten at det hjalp noe særlig.

For noen år siden opplevde jeg en hjertestans mens jeg lå på operasjonsstua på sykehuset.  Jeg har ofte lurt på hvor «langt unna» jeg dro.  Men nå vet jeg med sikkerhet at jeg var i hvert fall ikke i Kina. 
Etter det jeg forstår skal også dette bli en serie, eller var det trilogi.  Husker ikke helt, for det er en stund siden jeg leste innlegget i en avis.
For min del blir det nok med denne ene boka.  Det eneste jeg lurer på er; - Vil jeg få Joona Linna tilbake?
«Pliiiiis» !

Her finner du boka som  innbundet ,  pocket  ,  lydbok  og til nedlasting.




SPLITTER NY VINYl.; OSLO ESS – KONGE UTEN EI KRONE


2016.  Warner Music.  5054196885410


Fra cdon.no:
Det 4. albumet fra Oslo-bandet Oslo #ss er ifølge bandet selv deres mest up-tempo plate hittil, med effektive og lekende låter med høy energi, noe bandet selv ønsker at lyden av Oslo Ess skal forbindes med. 
«Med Konge uten ei krone, føler vi virkelig at vi får vist fram essensen av hva Oslo Ess er; åtte raske jævler, en ballade og en skalåt det lukter trøbbel av», uttaler bandet. 


Min kommentar:

Første spor heter «Underholdning», og underholdning blir det!  Jeg tror at dette er et album som vil skaffe bandet enda flere fans.  De har blitt litt «snillere», eller sagt på en annen mote ; - de har blitt litt mere rockete. I noen av låtene minner de litt om Norges aller beste rockeband, nemlig selveste «Backstreet Girls». 

OnklP hjelper til på en av låtene, og da heter selvfølgelig låta «Trøbbel».
Tekstene kan av og til framstå som litt enkle, men pytt pytt, hva gjør vel det. Disse gutta er uansett bortimot musikalske genier. Summen av deres enkle tekster , gode gitarriff og  fyldig bass gir god , ekte og ærlig rock’n roll.


Akkurat hva vi vil ha.

Her finner du musikken på  sølvfarvet vinyl ,  svart vinyl , cd, Deluxe edition,   og cd