lørdag 21. oktober 2017

DAGENS BOK: TOVE ALSTERDAL – INGEN VEI TILBAKE





Fra cdon.no:


Et mørkt familiedrama, en thriller om pasjon og svik, forbrytelse og forsoning. Helene Bergman har forlatt forstaden. Hun har slått en strek over sin bakgrunn og brutt med familien: en mor som forlot sine to barn, en far som drakk og søsteren som ikke kunne skille mellom fantasi og virkelighet. En natt faller søsteren Charlie ned fra en balkong i ellevte etasje i den svenske forstaden Jakobsberg. Bak henne ligger et liv med narkotika, kaos og uoppfylte drømmer og lengsler. Politiet avskriver saken som selvmord. Samme natt vandrer den slitne og herjede Ridderen gjennom Jakobsberg sentrum. Han ser Charlie komme ut fra en nattklubb sammen med en mann - men hvem skal bry seg om ham som vitne? Hvem var egentlig Helenes søster? Tok hun virkelig livet av seg? Og hva gjorde hun i Buenos Aires fire uker før sin død? I sin jakt på sannheten konfronteres Helene med en brutal del av historien som går dypere inn i hennes eget liv enn hun noensinne kunne ane.


Lydbok fra nlb.no. 17t 53min

Min kommentar:

Dette er en noe annerledes krimbok.  Her er det ingen helter, etterforskere eller detektiver.  Vi blir presentert for en familie med en historie og en ballast som er mer enn spennende nok til å holde på leserens interesse.

Her er det ingen etterforskning fordi den ene søsteren Charlies død er bekreftet å være et selvmord, og dermed er saken henlagt fra politiets side.  Selvfølgelig, - det er jo fort gjort for en narkoman å falle/hoppe fra en balkong i ellevte etasje.  

Men Charlies søster Helene godtar ikke denne forklaringen. Hun tar saken i egne hender.  Og heldigvis får vi være med på hennes reise.  Vi blir med Helene fra Sverige til Argentina, Columbia og Tyskland hvor vi søker etter svar på, ikke bare søsterens men også andre familiemedlemmers gåte.

I disse kapitlene er boka mer en historisk roman enn en krimbok.  Men vi har jo ikke vondt av å få tilført litt kunnskap om Argentinas politiske historie samtidig som vi leser en god bok.  

Ja, for dette er virkelig en god og spennende bok. 

I starten var det litt forvirrende at boka vekslet i tid, men takket være forfatterens presise definisjon, så ble jeg veiledet temmelig fort.

Det er nå ca tre år siden jeg leste Tove Alsterdals bok «Kvinnene på stranden» . Du kan lese mitt blogginnlegg om denne boka her.
Jeg ble den gang svært begeistret for denne forfatterens mot og evne til å ta for seg aktuelle temaer.  Og Alsterdal gjør nesten det samme denne gangen ved å gi oss en leksjon i Argentinas historie.  Det er vel dette som ligger til grunn for at boken markedsføres som en intelligent krim.

Her kan du kjøpe boka som  innbundet  og  pocket





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar