søndag 22. oktober 2017

KVELDENS FILM: SAHARA








Kanal:  Nrk1

Skuespillere :     Matthew McConaughey,      Penélope Cruz,      Steve Zahn,      Dayna Cussler,     William H. Macy,     Glynn Turman,     Lambert Wilson.     Delroy Lindo
Regi
    Breck Eisner

Sjanger:  Action /eventyr
År:  2005
Land: USA


Filmweb:
Når den berømte oppdageren Dirk Pitt finner en sagnomsust mynt som er knyttet til en historisk legende, opplever han sitt livs eventyr når han legger ut på en skattejakt gjennom noen av Vest-Afrikas farligste områder. På leting etter det lokalbefolkningen omtaler som "Dødens skip" - et forsvunnet skip fra borgerkrigen som skjuler en hemmelig last - møter Dirk og hans vittige medhjelper Al Giordino den vakre og dyktige Dr. Eva Rojas som tror at den skjulte skatten er knyttet til et større problem som truer verden rundt dem.
På jakt etter et skip ingen andre tror eksisterer, må Dirk, Al og Eva stole på sin sunne fornuft og sin fryktløshet for å lure livsfarlige krigsherrer, overleve det truende ørkenlandskapet og komme til bunns i begge mysteriene.

Filmen er basert på en bok av spenningsforfatteren Clive Cussler.


Min kommentar:

Jeg ser gjerne en actionfilm i ny og ne.  Jeg er slett ikke pysete, og tåler å se mengder av blod og gørr.  

Jeg har jo nesten vokst opp på den lokale kinoen hjemme.  Og det hendte jeg fikk en titt av en film med en høyere aldersgrense da jeg var med pappa oppe på maskinistrommet mens han gjorde filmen i stand til forestillingen.  Jeg synes av og til jeg hører pappa litt enda når det blir for skummelt og rått.  Da sa han alltid «Det er bare filmtriks».   På det viset ble vi ungene skånet mot «sterke scener»

Denne filmen byr på mye skyting, men forholdsvis lite blod i forhold til all ammunisjonen som ble brukt.    Og heltene tåler usedvanlig mye.  Kan det komme av at underlaget ofte er sand?

Heltene i denne historien er virkelig oppfinnsomme og dyktige på alle vis.  Man må kanskje ha disse egenskapene når man befinner seg i Sahara hvor de trues av naturlige og menneskeskapte farer.

Men hva er det Sahara er rikt på?  Jo, nemlig sand og vind.  Og når da våre helter er av typen handymenn vi jenter alltid vil ønsker oss.  Ja, til og med McGyver ville kommet til kort her.

Denne filmen får meg til å tenke på gode gamle actionfilmer som f.eks. Kampen om den grønne diamant og Nilens Juvel.

Det er faktisk lenge siden jeg har sett denne type film.  Jeg koste meg virkelig i selskap med  Matthew McConaughey og Penélope Cruz i de to timene filmen varte.  Men jeg blir jo irritert over hvordan gutta driver og småkrangler om bagateller når de er i ytterste livsfare.

Bare tull og tøys fra start til slutt, og slett ikke en film jeg kommer til å huske. Men gøy så lenge det varte.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar