tirsdag 2. mars 2021

SPLITTER NY VINYL I POSTKASSA: THE PINK MOON – COSMIC HEART ATTACK

 

2020.  Crispin Glover Records ‎– BEAT3CGR112


Fra platekompaniet.no:»

The Pink Moon - Trondheims mest erfarne garasjerock-band er klare med sitt tredje album; COSMIC HEART ATTACK!

Ti nye låter fulle av energisk garasjerock, vimsete r & b og skranglete psykedeilika.

Skiva er hovedsaklig spilt inn i Bekksvingen Studio hos bandets egen keyboard-legende Lars ""Organ Morgan"" Støre Gullichsen. De fleste låtene er spilt inn live på 1. eller 2. takning, og forteller at bandet er mer interessert i energien og stemningen i samspillet, enn å spille rent og pent. Skiva er mixet av Eskil Johansen Næss (Døden/RIFU) som tidligere har gjort Ryanbanden, Motorpsycho og sitt eget Anti-Lam Front. Med sin bakgrunn har han skrudd Cosmic Heart Attack i en kvassere og mer punka retning.

Første singel fra skiva; ""Runnin on Fumes"", er et riffmonster med klare referanser til MC5, Sonics Rendevouz Band og annen Detroitrock, og formelig spruter over av desperat angst og sinne over brutte løfter. ""New Beginnings"" runder av skiva og er det første som ble festet til tape under innspillingen.
Muligens mer et psykedelisk stykke enn ei standard vers-refreng låt, og surkler avgårde med vindskeive gitarer, klagende orgel og en saksofon på tur i solsystemet»

 

 

Min kommentar:

Så har jeg gjort det igjen.  Jeg har kjøpt en LP fordi coveret så ganske spennende ut.  Det kan selvfølgelig være litt skummelt.  Særlig når jeg ikke aner noen ting om bandet.  Men ok; -  sjangeren er oppgitt til å være rock, med underkategoriene  Garage Rock og  Psychedelic Rock.  Da kan det jo ikke gå galt.

Denne Lp'en er en såkalt limited edition med begrenset opplag på 500 eksemplarer.

Albumet ligger i en solid plastlomme.  Jeg åpner og setter de vedlagte 3D brillene på min nese, og dermed åpenbarer det seg en cover med dybde.  Jeg kom til å tenke på at jeg kun har hatt en eneste Lp med 3D briller  som vedlegg tidligere.  Jeg må helt tilbake til 1974, da jeg kjøpte albumet «Shinin’ On med Grand Funk».  Jada, jeg vet, - jeg begynner å bli voksen.

Min nye vinyl er ifølge salgsannonsen «Purple Marble».  Jeg vil heller si at den er grå-lilla.  Men for all del.  Den er fin.          


I tillegg så følger det med en cd.  Jeg er en av dem som fremdeles har cd-spilleren i stua.  Det er faktisk en cd-opptaker, men jeg har vel egentlig ikke brukt opptaksfunksjonen selv om det er ca 15 år siden jeg kjøpte spilleren.

Så var det musikken da.  Her får vi mye variert.  Vi får både skranglete garasjerock og  psykedelisk rock slik det låt på sekstitallet.  Men i tillegg får vi store doser jazz, av den moderne sorten.  Jazzen var jeg uforberedt på.  Dette er en musikkform som jeg har visse utfordringer med ettersom jeg liker å vite hvor det bærer.  Jazzen blir litt uforutsigbar for meg som liker å ha full kontroll.

Det er særlig siste sporet på side 2 med tittelen «New Beginnings» som gjør meg litt forvirret.  For det første er det litt merkelig at siste låta her «Ny start».  Men kan det være et hint?  Jeg synes at jazzen er mer fremtredende i albumets siste spor.  Kan det være at bandet ønsker å endre stil.  Svaret får vi kanskje i neste album.  Følg med, ........se og hør hva som skjer…….

Jeg har nå spillt gjennom plata 5 - 6 ganger, og jeg liker den.  Jeg er oppriktig glad for at jeg oppdaget dette coveret og lot meg friste.  Nå blir det spennende å se om det går land tid før jeg får beskjed fra eieren av bloggplattformen om at bildene er brudd på gjeldende regler.  Jeg har lagt ut bilder av platecover før som har vist mindre hud enn dette.  Da er det bare å slette, for å beholde bloggen.

 


Du kan høre musikken på Spotify.


Om det fremdeles er noen eksepmplarer igjen av totalt 500, så kan du kjøpe LP'en på Big Dipper eller Platekompaniet.

 

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar