søndag 8. juni 2014

DAGENS GAMLE LP: UNG PIKE FORSVUNNET - UPPERCUT!


IT IS RCORDS 002.  1986




«fra wikipedia»:
Ung Pike Forsvunnet (etablert 1981 i Oslo, nedlagt 1986) var en norsk rockegruppe, bestående av initativtagerne Anne Danielsen vokal og Ole Hedemann tangent, samt Beranek vokal og gitar, Sven Kalmar tromme, Øivind Nordal bass og Tellef Øgrim gitar. Hedemanns lyrikk ga dem seier i Ungdommens Radioavis' rockemønstring og platedebut (1982). Uten Beranek og Kalmar, men med tillegg av Bjørn Juliusson og sangerne Niba Askeland. Lynni Treekren og Ingeborg Magerøy kom ny plate (1985) før nedleggelsen (1986).  I 2012 ga de ut en singelen «Kraften i oss to» og i 2013 «Skatten i Skrinet». Samtidig startet de opp på konsertscenene igjen, nå med Nils Harkestad på trommer, en blåserrekke bestående av Dag Einar Eilertsen, Morten Brenne og Rune Nicolaisen, og korerne Berit Lohne og Anne Hoseth.

Min kommentar:

Dette var en morsomt gjenhør.  Gruppa låt mye mer funky enn jeg kunne minnes. Mulig at det er førsteskiva jeg hørte mest på da den kom ut tidlig på åttitallet. 

Som samler av norsk musikk har jeg alltid hatt en forkjærlighet for band som synger på norsk. Takket være unge rappere har det i dag blitt stuereint å skrive norske tekster.  Men på åttitallet kunne det være det reine vågestykket for et rockeband å fremføre norske tekster. Men det var likevel vanlig å oversette engelske «Hit» for så å gi ut disse. Vi har et eksempel på denne plata.  Side 2 åpner med, etter min mening, en meget god versjon av Elvis-klassikeren «In The Ghetto», eller « I en Ghetto» på norsk selvfølgelig.

Må nok legge denne skiva til min egen private A-liste for en stund fremover.



1 kommentar:

  1. Ung Pike Forsvunnet ønsker deg og andre velkommen til konsert på John Dee 31. januar! Takk for fin omtale av 30-årsjubilanten "Uppercut". https://www.facebook.com/events/1424411451132854/

    SvarSlett