torsdag 3. september 2015

DAGENS BOK: TORKIL DAMHAUG – SE MEG, MEDUSA


Fra cdon.no:
Axel Glenne driver en lukrativ legepraksis. Han er sønn av en krigshelt og lever et tilsynelatende harmonisk familieliv med kone og tre barn. Morgenen etter en tung nattevakt inntreffer det som skal komme til snu om på tilværelsen hans. En skygge fra fortiden dukker opp og vekker til live minnene om en tvillingbror han ikke har sett på mer enn tyve år. Kort tid etter blir en kvinne funnet død i Nordmarka. Dette er den første boka om rettsmedisiner Jennifer Plåterud.

Min kommentar:

Har vi hørt det før? En anerkjent lege, lykkelig gift og familiefar, møter en ung student og faller for fristelsen.  Han forelsker seg hodestups, og hele hans tilværelse blir en labyrint av løgner, bortforklaringer og dårlig samvittighet.  Joda, dette er et kjent fenomen fra film og litteratur, og vi vet vl alle om noen som …….

Men om du ikke har lest Damhaugs bok enda, så har du flere overraskelser til gode.  Både i forhold til en leges utroskap, hans legegjerning og mye, mye mer.
Visste du forresten at det finnes bjørn i Nordmarka?  Jeg har bodd innafor markagrensa i ca 30 år og har hørt ryktene, - rykter som de fleste småflirte litt av.  Men hva hvis det hadde blitt funnet lik som hadde vært skamfert av bjørneklør?  Ville det vært bevis nok? Og hva om denne mulige slagbjørnen hadde nærmet seg Oslos gater i sentrum?

Damhaug gir oss nok en gang en psykologisk thriller. Blodig, spennende og uforutsigbar, akkurat slik den skal være. En lettlest bok som jeg anbefaler.  Men, som sagt, du må tåle litt blod og råskap. God fornøyelse.

Her finner du boka som innbundet  ,  pocket  , lydbok  og   nedlastningsbar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar