onsdag 2. juni 2021

FRA PLATEHYLLA: KING KAMPING – KING KAMPING

 

1989. Desperado Records ‎– DLP 33035

Prosjekt  «vinyl til frokost»


King Kamping er en POP gruppe fra Ålesund. Startet i 1985. Singelen: "You Are" kom i 1988, og albumet King Kamping ble lansert av Slagerfabrikken i 1989.

Jeg har ingen kunnskaper om bandet.  Er usikker på om jeg i det hele tatt har spilt plata før, selv om den har stått i hylla mi i over 30 år

Så da må man google, og jeg fant info i noe som kan se ut som et presseskriv fra plateselskapet Slagerfabrikken

Da bandet startet opp gikk bransjefolket temmelig hardt ut og kunne opplyse om at dette var åttitallets norske debut.  Ganske modig gjort da det var enda litt tid igjen før vi gikk over til nittitallet.

«Det som er hevet over enhver tvil er at King Kamping er en av platebransjens største trumfkort – og også det mest hemmelighetsfulle sådanne, - i tiden som kommer» var ordene som ble brukt.

Så langt, så vel.  Men så skrives det noe som i hvert fall jeg ville blitt litt sur for om jeg hadde hørt hjemme i samme fylke som King Kamping. 

Se her hva de skriver: «King Kamping er basert i kanskje det fylket med minst bemerkelsesverdige pop/rock-røtter av alle: Møre og Romsdal».

Heldigvis blir det bedre: « Tre unge herrer som allerede har definert sin musikalske stil, som allerede har utviklet en melodisk egenart som er intet mindre enn oppsiktsvekkende, ikke minst deres alder tatt i betraktning».

Dette er altså historien om tre unge gutter som spilte rock og håpet på en fremtid som rockestjerner.  De øvde jevnt og trutt, og etter en tid var det noen i Oslo som la merke til demokassetten deres.

Singlen “You Are / White Sea Of Clouds”  ble sluppet først.  Og etter et par måneder kom albumet «King Kamping» med Tomas Siqveland som produsent.

Ettersom bransjen gikk så pass hardt ut så er jeg overraska over å ikke finne hverken singelen eller albumet på VG-lista.  Jeg har nå hørt albumet et par ganger.  Ja, - sounden er kanskje litt åttitalls, men det er noe friskt og funky over musikken som jeg liker.  Og så digger jeg at trommene høres så godt.  Ble litt overraske da jeg kunne lese at det er samme mann som trakterer både trommer og keyboard.  Er ikke det litt uvanlig?  Jeg vet ikke, men så kan jeg ikke spille noe annet enn plater. 

Kom over bandets Facebookside hvor jeg kunne lese at bandet i 2018 gjenoppsto etter en dvale på  nesten 30 år.   De spilte da på et arrangement i Ålesund.samt slapp en singel. Og i 2019 kom det et par singler. 

Jeg har nå tatt meg tid til å høre på de nye singlene,  Bandet låter litt anderles enn for tredve år siden.  Den ene låten «Because of you» likte jeg svært godt.

Om dette er åttitallets beste norske band?  Det er jeg usikker på.  Fordi det var mange gode band på den tiden.  Men jeg er ganske sikker på at dene Lp’en blir ikke stående i hylla lenge før jeg spiller den neste gang. Fordi dette var faktisk en hyggelig oppdagelse av et for meg, litt glemt band. – Men ikke nå lenger.

Du kan høre King Kampings musikk på Spotify


Hør låta fra den første singelen bandet gav ut i 1988.


 

Her er et opptak fra  2018.
 

 

 

 

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar