onsdag 26. februar 2014

THIS IS 40





Fra platekompaniet.no:
Manusforfatter, produsent og regissør Judd Apatow (The 40-Year Old Virgin, Knocked Up, Funny People) er tilbake med nok en supervittig komedie. This Is 40 bygger videre på historien til Pete (Paul Rudd) og Debbie (Leslie Mann) fra blockbuster-suksessen Knocked Up - og viser oss hvordan de håndterer den milepælen det er å fylle 40. Mens de forsøker å sjonglere romantikk, karrierer, foreldre og barn, må de også finne ut hvordan de skal klare å nyte resten av livet.

This Is 40 er en ærlig, hjertevarm og selvfølgelig lattervekkende film om ekteskap og foreldrerollen. I øvrige roller møter vi blant andre Melissa McCarthy, Jason Segel, Megan Fox, John Lithgow og Albert Brooks.

Min kommentar:

Jeg er ikke så veldig glad i komedier. Og hva kan vel en komedie om førtiårskrise gi oss.  Syns på en måte at jeg har hørt og sett alt før.  Og det aller verste er når jeg vet på forhånd hva neste morsomhet eller poeng blir.  Jeg hadde derfor ikke så altfor store forventninger til denne filmen.  Særlig da jeg leste at den ble tatt av kinoplakaten før den i det hele tatt ble satt opp her Norge.  Men men…  jeg har som motto at jeg skal prøve meg på flere type sjanger.  Det er jo ingen hemmelighet at jeg er mest glad i thriller. 

Men når det er sagt så forstår jeg ikke helt hvorfor norske kinoer har valgt å ikke sette opp denne filmen på kino. Jeg har sett mange kinofilmer som har vært adskillig dårligere enn denne filmen. Jeg lo opptil flere ganger.  Og det skal jaggu noe til. Filmen viser mange situasjoner hvor noen og enhver vil kjenne seg igjen.  Og det er alltid morsomt.  Og om man ikke har opplevd situasjonene selv, så kjenner man sikkert noen som har vært der. Mye av humoren er spunnet rundt mannen som har sine problemer i familien som i tillegg består av hans kone og hans to døtre.  Han møter ikke mye forståelse på hjemmebane, og når han i tillegg må opptre som forelder for sin egen far og hans trillinger så får han all min sympati.

Det er imidlertid litt irriterende at filmen inneholder så mye sex, sex og atter sex.  Det blir litt slitsomt. ........ Men så er jo ikke jeg 40 lenger da.

Ekstra hyggelig er det at A-ha låta Take on me dukker opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar