søndag 9. juni 2013

KARI BREMNES – OG SÅ KOM RESTEN AV LIVET




Fra cdon.no:
«Og så kom resten av livet» - er Kari's mest personlige album Hittil. De 11 nyskrevne låtene er artisten på sitt beste; poetisk, personlig, kraftfullt og vakkert.
- Jeg skriver om å ha kommet dit i livet der du har god utsikt til både bakover og framover. Og der ser du jo absolutt litt av hvert, sier Kari Bremnes om den nye platen.
Albumet er spilt inn hjemme i stua hos Kari med hennes fantastiske band, med produsent Bengt E Hanssen.
Kari Bremnes skriver poetisk om brutaliteten og gledene i våre liv. Hun er en historieforteller, og som en av Norges beste og mest markante tekstforfattere skildrer hun livet ærlig og nært, på godt og vondt, med humor, alvor og melankoli. En norsk avis beskrev visesangeren på følgende måte ved forrige plateutgivelse; «Kari Bremnes er nesten en egen sjanger i seg selv.» Etter snart 20 plateutgivelser, tre spellemannspriser og en fantastisk artistkarriere i 25 år har hun et stadig økende publikum i både Norge og i Tyskland.



Min kommentar:
Når vi setter på ei plate med Kari Bremnes så vet vi hva vi får. Først og fremst melankolske, ærlige, og gode tekster innpakket i et fenomenalt lydbilde. Om disse tekstene hadde vært framført av en annen artist, kunne de muligens virket noe mer banale. Men Kari har en enorm styrke og troverdighet, så vi tror på hvert et ord, og vi lytter. Kanskje det er derfor at dama er så heit i Tyskland. Det er litt «Ordnung muss sein» over henne. Og det på tross av at tyskerne ikke forstår et ord av det hun synger om. Du tuller ikke med Kari Bremnes. Om om du skulle prøve deg på det, så står hun like støtt.

Ensformig, sier noen. Jeg vet ikke riktig. Det er Kari Bremnes. Det er hennes særpreg. Dylan er vel litt ensformig han også, uten at vi kan bruke det mot han.
Men jeg vil likevel gi Kari honnør for at hun stilte opp i programmet «Cover Me» på TV 2 for en tid tilbake. Der ble vi litt bedre kjent med artisten , og så faktisk at hun var ei blid og flott dame med masse sjølironi. Hennes tolkning av Timbuktus «Alla vill till himmelen, men ingen vill dø» er bare helt nydelig.
Håper den blir med på neste skive.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar