torsdag 2. januar 2014

MUSIKKK PÅ VINYL: TITANIC – EAGLE ROCK


CBS – S 65661 , 1977











Fra Wikipedia:
Titanic var et norsk rockeband som ble dannet i Frankfurt, Vest-Tyskland i 1969 av congaspilleren Kjell Asperud «Kjaperud», gitaristen Janne Løseth, trommeslageren Truls Lorck, keyboardisten Kenny Aas og den engelske vokalisten Roy Robinson.

 «Sultana» var den første internasjonale hiten for et norsk rockeband.
Titanic var enormt store i bl.a. Syd Amerika, der de som aller første ikke-latisnke band mottok en stor hederspris. I forbindelse med at de mottok denne prisen i 1984, spilte de samtidig live for 80.000 mennesker, og konserten ble TV-overført til over 400 millioner mennesker. De var også nummer 1 på legendariske Radio Luxembourg med "Sultana", og kom også på 5. plass på de engelske hitlistene med denne låta foran artister som bl.a. Rod Stewart. De holdt en rekke konserter på fornemme sted i bl.a. Frankrike der de spilte for et rimelig sofistikert publikum. Blant Titanic's fans fant man Mick Jagger, Keith Richards, Ringo Starr, Jim Morrison og flere andre storheter fra musikkens verden. De var også store yndlinger blant folk i filmindustrien, og hadde også folk som Brigitte Bardot, Steve Mc Queen og Jean paul Belmondo i salen på sine konserter. Også Caroline av Monaco var en hyppig gjest når Titanic spilte. Aas spilte på orgelets basspedaler fram til han sluttet i 1973, hvorpå Helge Grøslie (tidligere Junipher Greene) ble keyboardist og Eric «Arica» Siggs ble bassist. Flere utskiftninger fulgte etter Eagle Rock (1973) og Ballad of a Rock'n Roll Loser (1975).
Titanic ble oppløst i 1976

Min kommentar:

Selv om bandet ble dannet på tuftene av et annet norsk band, The Beatnicks, så er det ikke mye som minner om opphavet.  Vi forbinder Beatnicks mer med Shadows, mens Titanic er nært beslektet med band som Procol Harum og Santana. Men de henter også tydelig inspitasjon fra Uriah Heep og Deep Purple. Albumet er veldig tidsriktig. Og for oss som var musikkinteresserte på syttitallet så var vi veldig stolte over at et norsk band gjorde det bra ut i den store verden.

Og en ting til; - Er ikke siste spor på side 1 «Heia Vålerenga» Norges tøffeste fotballsang, så vet ikke jeg ???



Terningkast: 4 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar