lørdag 4. oktober 2014

FRA PLATEHYLLA: 1 – 2 – 6 CURTAINS FALLING


RCA Victor LSP 10156. Utgitt 1967






En av de fineste poplåtene jeg vet finnes på akkurat denne skiva, side 2, spor 3.  Jeg snakker selvfølgelig om «Graveyard Paradise».  Og det skal vise seg at jeg er ikke alene om å ha god smak. Da Nrk og avisa skulle kåre Nord Norges beste låt gjennom tidene var GP med tre ganger så mange stemmer som «Kjærlighetsvisa».


1-2-6 var et band fra Bodø som fikk platekontrakt etter at de vant en talentkonkorranse i Mo i Rana. Men det finnes også rykter som sier at det var onkelen til en av gutta i bandet som fiksa det.  Onkelen var etter sigende ansatt i RCA Norge. I tilfelle dette er sant, har vi mye å takke denne onkelen for.


Men gutta var ikke akkurat beskjedne.  Hør bare hva teksten på LP’ens cover sier: « 1 – 2 – 6 :  THE HOTTEST SOUND FROM THE COLD LAND».


Musikken er lettbeint og gitarbasert i grenselandet pop/rock med en touch av Shadows.  Men det er ikke vanskelig å høre at bandet er inspirert av den psyckedeliske bølgen som herjet på slutten av sekstitallet.


Plata står i dag som en tidsriktig bauta over sin tid. Dette er nok årsaken til at den er funnet verdig til en nyutgivelse i 2007.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar