fredag 21. november 2014

KVELDENS FILM: SEARCHING FOR SUGAR MAN










Fra cdon.no:
 
SEARCHING FOR SUGAR MAN forteller den utrolige historien om Rodriguez, mannen som kunne ha blitt 70-tallets største musikkikon. Sixto Rodriguez beveget seg i kjent folk-landskap, og alle i både bransje og presse var overbeviste om at han ville bli den neste Dylan. Slik ble det ikke. Han fikk ikke gitt ut mer enn to album før han ble sparket fra plateselskapet på grunn av manglende platesalg. Det var rett og slett ingen i USA som visste hvem han var, og Rodriguez forble en skjult perle for de spesielt interesserte.

Slik var det imidlertid ikke i Sør-Afrika. Mange år senere ble Cold Fact  soundtracket til anti-apartheid-bevegelsen. Ingen visste hvem han var, rykter gikk om et grusomt selvmord på scenen, men tekstene og låtene hans resonnerte noe voldsomt hos massene, som var lei av all forskjellsbehandlingen. De sørafrikanske musikkelskerne Stephen Segerman og Craig Bartholomew-Strydom satte seg fore å finne ut hva som egentlig skjedde med mannen. SEARCHING FOR SUGAR MAN er en fengslende film om musikk, politikk og fankultur.

Min kommentar: 
Dette er en film som burde vært pensum for alle musikkinteresserte.  Det er ikke bare talent som avgjør om du blir en stor artist.  Her møter vi en «Dylan light» som tilsynelatende har verden for sine føtter, men han ble bare rett og slett borte.
Hva skjedde?  Dette er ikke den mest spennede film jeg har sett.  Men det er mulig at det har vært viktig for folka bak filmen at dette skulle være en edruelig produksjon.  Kunne en slik historie vært mulig i dag?  Kunne en artist levd anonymt i ett kontinent mens hans ble verdensberømt på et annet?  Svaret er sannsynligvis nei.  I dag har vi internett.  Vi har Youtube,  Vi har fildeling.
Og fremfor alt: - Vi har en annen makt og mediastruktur.

Men jeg har funnet en ny artist, og lagt inn søk etter skiver på ebay.

Terningkast: 4,5


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar