tirsdag 4. juli 2017

FRA PLATEHYLLA: SNU – GROV HANDEL


1973. Polydor ‎– 2382 027


Gruppa SNU ble dannet i 1970.  Jeg har alltid trodd at gruppa kun besto av Erling Bonde og Tom Mathisen.  Men når jeg nå skulle gjøre et kontrolloppslag på leksikonet som vi ikke finner i bokhylla lenger.  Nei,enten ligger det i fanget inni pc’en eller vi har hele leksikonet i lomma inni mobilen.  

Jaja, nok om det.  Det er i hvert fall oppført et tredje medlem i gruppa SNU, nemlig Jan Rodal.  Ifølge dette samme oppslagsverket så er SNU er forkortelse for "Snill Norsk Ungdom".  Ja, så lærte jeg noe i dag og.

Dette albumet som ligger på min platespiller akkurat nå, «Grov Handel», er et live-opptak fra en konsert som gruppa hadde på Chateau Neuf  fra den 11.desember 1972..  Trioen hadde her hjelp av en del solide musikere på scenen. 

Disse var:
Thor Andreassen på trommer,
Pete Knutsen på gitar og bass,
Per Ole Hagen på fløyte,
Jonas Fjeld på fløyte og munnspill

I tillegg fikk de hjelp av Hovin ungdomskor.
Platen ble produsert av Stein Robert Ludvigsen.

Mellom hver låt serveres det vitser av det kaliber som var vanlig tidlig på syttitallet. Ja, de holder for så vidt enda, - såvidt.  Bandet ble betegnet som en humorgruppe, men de spilte også en del seriøse låter.  

I ettertid har jo særlig Tom Mathiesen syslet med humor, gjennom prosjekter som Prima Vera og sitt samarbeide med Herodes Falsk, og Lystad/Mjøen. 

Toms spesielle stemme er mye brukt i reklame og annonsering.

Bandet ga ut to album før de ga seg i 1974. I 1981 ble de gjenforenet for en kort periode.  Resultatet da ble et album "The Pest of Snu"
Bandets første album «Grov handel» var såvist innom VG-lista.  Denne ene uka de var på besøk nådde de en 22. plass. Senere utgivelser nådde ikke opp.

Om du har et pent eksemplar av denne skiva liggende og trenger litt ekstra feriepenger, så er denne skiva relativt lett å omsette.  Jeg har sett den gå for en tusenlapp + et par hundrelapper i tillegg.  Men den auksjonen ble litt heit på slutten.  Men bortimot tusenlappen kan du nok forvente.

Jeg har heldigvis plata i hylla mi.  Fikk den for en femtilapp for mange år siden.  Men jeg skjønner nå hvorfor.  Den er temmelig velspilt, samt at coveret har sett bedre dager.  Men vet du hva?  Jeg synes ikke det gjør noe med litt «peiskos» på gamle plater.  Det er kun lyden av at noen har digga denne skiva lenge før ordet "digga" var oppfunnet.

Albumet finnes foresløpig ikke på strømmetjenester, men akkurat nå ligger skiva i sin helhet ute på Youtube. Du finner den nedenfor, så lenge det varer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar