torsdag 28. juni 2018

FRA PLATEHYLLA: PUSSYCATS – TOUCH WOOD



1973. Polydor ‎– 2382033


Prosjekt  «vinyl til frokost»




Nord Norges store sønner, Pussycats, ble dannet i 1964 under navnet The Arctics.  Det var svensken Sten Ekroth som for det første gav gutta fra Tromsø navnet Pussycats og så fikk fart på karrieren deres året etter.

I dag hadde kanskje det originale navnet vært verdt å satse på.  Men navneskiftet kom kanskje av at bandet spilte på en klubb som også hadde striptease som et fast underholdningsinnslag. Da lød Pussyats(!) mer spennende enn det noe kjølige The Arctics.

Historiene om Pussycats er mange.  Sten Ekroth hadde et oppkomme av ideer, og det manglet ikke på opplevelser for gutta fra nord. 

Det som huskes best er vel da bandet kuppet konserten til selveste Rolling Stones i Oslo ved å kjøpe 40 stk billetter, som var alle billettene på fjerde, femte og sjette rad i Messehallen på Sjølyst.  Pussycats var oppvarmingsband, og da Rolling Stones entret scenen reiste de 40 fansene av Pussycats seg, og forlot salen.

Stuntet gikk ikke helt etter planen, da de 2960 andre publikummerne holdt et så pass høyt lydnivå at det var ikke så mange som fikk med seg at 40 svensker forlot salen.

Det opprinnelige bandet fikk en bråstopp på slutten av sekstitallet.  Ryktene sier at gutta skyldte på militærtjenesten.  Graff fikk skrivesperre, og noen av de andre gutta var lei.

Så da Pussycats gjorde comeback med dette albumet i 1973 var det kun to av de opprinnelige pusekattene med i nye Pussycats.

På Touchwood er disse medlemmer i bandet:
Sverre Kjeldsberg:  El bass, sang of litt kassegitar
Trond Graff: Orgel, piano, marimba, sang
Bror Dahl: Sopran-tenorsaks, fløyte
Bjørn Henriksen: Gitar, samg, mix
Knut H Johannessen. Trommer, div rytmeinstrumenter

På albumets cover takker gutta følgende musikere:
Turid Pedersen, som synger og spiller gitar på «Say you want me home»
Jahn Teigen, for hans musikalske hørsel
Tom Klausen, som spiller obo på «Largoen»

På den tiden nye Pussycats hadde funnet hverandre, så fant en annen norsk musiker dem.  Ole Paus var på en «dannelsesreise» nordover med Hurtigruta.  Han ble så begeistret for disse musikerne at han ba dem bidra på sitt album «Garman».  Noe Graff & Co takket ja til. 

Betalingen for jobben ble gitt i studiotid, og dermed kan jeg i dag spille albumet «Touchwood».


Du kan lese dette og mye mer om bandet på en av mine favorittblogger, skrevet av min gode venn Svein Harald Hansen. Du finner bloggen her.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar