fredag 19. april 2019

DAGENS BOK: ØYSTEIN WIIK – HVIT PANTERFra cdon.no:
Skipsreder Herman Nordahl omkommer i en brann i leiligheten sin. Det viser seg at han har vært utsatt for tortur med et redskap hyppig brukt i afrikanske diktaturer. Pastor Hellener, familiepresten, blir funnet livløs i Lillomarka. En papirløs, døvstum gutt blir kidnappet. Tom Hartmanns ekskone, Cathrine Price får oppgaven med å løse mysteriet. Samtidig befinner Hartmann seg i den arabiske gulf om bord i en oljetankeren for å skrive en roman. Tankeren blir kapret av somaliske pirater under ledelse av en mystisk skikkelse kalt Den tilslørte. Det skal snart vise seg at dette ikke er noen vanlig kapring.


Min kommentar:

Lydbok fra nlb.no: 15t  30min

I forrige bok var vi med Tom Hartmann på hans eventyr i Sør-Frankrike.  I denne romanen blir vi med til Det Arabiske Hav hvor Tom planlegger noen rolige uker på et tankskip for å jobbe med sin første roman.
Men det blir sjelden rolig der hvor Tom Hartmann befinner seg.  Hans varemerke har blitt vakre kvinner og action.  Og særlig det siste er det mye av i denne boka.

Men hvem er den vakre kvinnen som befinner seg på samme båt som Tom.  Dette er jo ingen vanlig passasjerbåt, så hvorfor er hun om bord?  Og selvfølgelig klarer ikke Tom å holde seg unna.

Det jeg liker aller best med denne boka er at vi får et innblikk i Toms barndom.  Det gjør at vi blir enda bedre kjent med Tom Hartmann, som er min krimhelt akkurat nå som jeg har lest 3 bøker, og har 4 bøker til liggende på vent.

Som vanlig er det flere historier å holde styr på,
Men hvorfor havner Tom Hartmann i disse situasjonene hvor han gang å gang trues på livet? Jeg oppfatter i utgangspunktet slett ikke Tom som en actionjunkie som oppsøker spenning.  Tom er j bare en journalist, som nå skal forsøke seg som forfatter.  Men han har en egen evne til å snuble inn i de mest halsbrekkende hendelser hvor det kreves både styrke, kløkt og mye flaks for å komme seg levende fra.

Vi må heller ikke glemme han ex-kone Cathrine Price.  De to fungerte ikke som ektepar, men deres samarbeide når det gjelder å løse spennende krimsaker det fungerer medet bra.

En kan vel si at Tom burde valgt et annet «rolig» sted når han skal skrive sin roman. Det Arabiske Hav og Adenbukta har vært ofte omtalt i nyhetene de senere år grunnet mange båter som har vært angrepet av somaliske pirater.

Dette er derfor en svært aktuell roman hvor vi får oppleve den dramatikken sjøfolkene som er på jobb i disse farvann opplever i sin hverdag.

Som vanlig finnes det mange historier og bakhistorier i  Wiiks roman.  Disse har en tendens til å høre sammen, og selv om det denne gang også er mange personer og historier å holde rede på så klarer forfatteren nok en gang å knytte disse historiene sammen på mesterlig vis.

Øystein Wiik har blitt en av mine favoritter. Jeg takker for nok nok en heftig leseroppleelse og starter med bok nr 4 om et par timer.

Hos cdon.no kan du kjøpe denne boka som  eller 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar