mandag 22. april 2019

DAGENS BOK: ØYSTEIN WIIK - SKORPIONEN


Fra cdon.no:
Mellom livsfarlige isfjell i Antarktis jages linebåten «Skorpionen», mistenkt for ulovlig fiske. Men i virkeligheten er det helt andre ting som foregår bak det rustne skroget. En ung eritreisk asylsøker hopper fra Nybrua i Kongsberg og ned i den frådende elven. En livsfarlig flukt og hjerteskjærende hendelser tvinger henne til å ta spranget. Telenor er under etterforskning for grov korrupsjon, og konsernsjefen dør av uforklarlige blødninger utenfor sitt eget hjem. Pilene peker mot De kaukasiske søstrene - en bande som driver sin virksomhet fra de mørkeste hjørnene av Internettet,The Darknet. Tom Hartmann får i oppdrag å infiltrere banden, og dermed starter nedstigningen til et ukjent helvete, via det mørke nettet. Stedet der de mest uhyrlige tjenester kan kjøpes og ingenting kan spores. Et tastetrykk kan medføre døden. Dette er den sjette boken om Tom Hartmann, som har en egen evne til å havne i de mest ekstreme situasjoner.

Min kommentar:

Lydbok fra nlb.no.  13t 58min

Det stormer på toppene.  Og det får Telenor-sjefen erfare da han blir rammet av et dødelig virus.  Ja, da mener jeg ikke et datavirus, men et virus som gjør at Telenor-toppen blir svært syk.

Og når vi snakker om datavirus.  I denne romanen blir vi virkelig minnet på hvor avhengige vi har blitt av elektronikk og teknologi. Jeg er oberbevist om at du etter å ha lest denne boka vil få et mer nyansert syn på noe så dagligdags som internett.  Vi er jo avhengig av at nettforbindelsen er i orden.  Men vi må ikke være naive.  Det er opp til hver enkelt av oss å sikre vårt eget nett.  

I denne boka får vi en nyttig påminnelse om dette.  Fordi her blir vi fortalt at nettet også kan drepe.
Som vanlig inneholder Wiiks bøker flere saker.  Vi blir tatt med på en reise som tar oss nesten jorden rundt.  Så om du har lyst, så kan du bli med til Antarktis, Rjukan, Shetland, Toscana, Den Franske Riviera. Nord-Afrika, Oslo og mange andre steder.

Og overalt skjer det noe spennende.

Tom Hartman har en litt annen rolle denne gang.  Mer eller mindre tilfeldig får Hartman oppdrag for E-tjenesten.  Og Tom er som vanlig tøffere enn toget.  Ja, han er som en norsk James Bond agent 007, bare mye bedre og mye tøffere.  Og jaggu har ikke Hr Hartmann lært av Mr Bond når det gjelder å forføre kvinner. Legg merke til at jeg skriver ordet kvinner i flertall.

Selv om det er mange saker som blir presentert, så klarer Wiik på et mesterlig vis å tilføre spenning til dem alle.  Jeg digger denne forfatteren!

Jeg liker spesielt godt jakten på linebåten «Skorpion».  Og ikke bare jakten, men også allllt som foregår om bord.

Da er bok nr 6 om Tom Hartman unngjort.  Bøkene i denne serien er både spennende og underholdende.  Det er noe unorsk over denne serien.  Wiik smører på, i mange og tjukke lag.  Og jeg liker det.

Om du vil ha noen timer med actionfyllt og spennende krim, så er denne serien perfekt for deg.
Jeg er heldig som har den syvende boka i serien liggende på vent.

PÅ cdon.no   du kjøpe denne boka som innbundet , 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar