søndag 21. april 2019

DAGENS BOK: ØYSTEIN WIIK - REKVIEM

Fra cdon.no:
Svartmetallstjernen Wotan Wagner våkner med århundrets bakrus og liket av en ung pike i senga på The Thief hotell på Tjuvholmen i Oslo. Kvelden før spilte han og bandet WWW i et stappfullt Spektrum med knallsterkt nachspiel etter konserten. Men hvem er den døde jenta? Og hvordan i all verden har hun havnet i senga hans? Wagner kan ikke huske noe av det som skjedde etter konserten kvelden før. Mye står på spill og sammen med manager John Guldberg bestemmer Wotan Wagner seg for å flytte liket så dødsfallet ikke kan knyttes opp mot ham. Guldberg påtar seg å gjøre det. Samtidig opplever Tom Hartmann og Cathrine Price alle foreldres mareritt når datteren Cecilie plutselig forsvinner. Hun var på WWWs konsert og hadde backstagepass for å hilse på metalstjernene etter konserten. Siden har ingen sett henne. Dette er opptakten til en ny historie med Tom Hartmann i hovedrollen. Den femte i rekken. Denne gangen handler det om blackmetal, utpressing, hevn og tidenes gisseldrama i Røros kirke


Min kommentar:

Lydbok fra nlb.  12t 25min

Bok nr 5 om Tom Hartmann og han lille familie er unnagjort, og nok en gang har jeg hørt mer enn 15 timer lydbok mer eller mindre sammenhengende.  Historien er så spennende at det er ikke mulig å legge boka fra seg.

Som regel har vi blitt med Tom Hartmann utenlands.  Men denne historien viser at det kan foregå uhyggelige ting i Norge også. Wiiks skildring av drapsmetoder blir mer og mer spekulative og groteske, men heldigvis går det ikke utover spenningen og kvaliteten på historien ellers.

Forfatteren beviser med denne romanen at han behersker også andre musikkformer enn klassisk og opera som han er en meget god formidler av.

Det er noe musikalsk over hele måten Øystein Wiik bygger opp sin dramatikk på. 

Forfatteren har gjennom sine hittil fem bøker gitt oss gode porsjoner med spenning og action.  Av og til kan det nesten bli for mye av en god ting.

Denne boka kom ut i 2015.  I årene som har gått har verden opplevd terror- og gisselsituasjoner i forbindelse med konserter og festivaler.  Det beviser bare en ting.  Uansett hvor groteske og utspekulerte fantasien er, så vil virkeligheten være verre.

Det føles derfor ofte merkelig å lese krimbøker for underholdningens skyld.  Jeg syntes særlig denne boka gjorde vondt.  Årsaken til det var nok at det var Tom og Cathrines egen datter som var kidnappet.  Jeg følte uvissheten på kroppen mens jeg leste.  Tør nesten ikke å tenke på hva pårørende opplever når det er alvor.
Nok en spennende bok av forfatter og mmultikunstner Øystein Wiik om min helt som øyeblikket, Tom Hartmann unnagjort.  
Men heldigvis har jeg en ny bok liggende klar.

På cdon.no kan du kjøpe boka som innbundet , 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar