onsdag 21. august 2013

CITADEL - BRENT AV SOLEN 3 (THE BATTLE OF KURSK)













Krigsdrama fra 2011 av Nikita Mikhalkov med Nikita Mikhalkov og Anna Mikhalkova. Sommeren 1943 fikk andre verdenskrig en ny vending. Tyskerne innledet Operasjon Citadel, et massivt overraskelsesangrep som skulle slå ut den russiske panserarmeen. Det som skulle bli er kort angrep ble en lang og ødeleggende kraftanstrengelse.

Jeg har ikke tall på hvor mange krigsfilmer jeg har sett opp gjennom alle år med filminteresse.  Min avdøde samboer interesserte seg spesielt for denne sjangeren, og etter hvert ble min interesse vekket.  Jeg har alltid likt de litt eldre filmene best, - de fra seksti og syttitallet.  Handlingen må være hentet fra første eller annen verdenskrig.  Alle disse amerikasnke produksjonene fra Vietnam eller Irak, kan jeg godt stå over.

Dette er en russisk film.  Jeg skal vokte meg vel for å bruke betegnelsen vakker for å beskrive noe som helst i denne filmen.  Men likevel ; - Det finnes vakre øyeblikk, vakre bilder og vakker dialog.  Men selvfølgelig heller vi for det meste til det grusomme.

Men dette er absolutt en severdig film.
Anbefales!

Terningkast: 4,5



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar