søndag 12. august 2018

DAGENS BOK: JØRGEN JÆGER – GUDEN








Fra forlagets omtale:
Det er fullt av folk på torget i Fjellberghavn når ordfører Janne Wold går på talerstolen fulgt av politistasjonssjef Marte Mellingen. Midt i folkemengden roper en skingrende stemme: «Allahu akbar!» etterfulgt av tre skudd. På scenen står ingen oppreist, og samtidig starter en serie med godt planlagte bankran. Det blir noen svært dramatiske døgn for politioverbetjent Cecilie Hopen der hun jakter på gjerningsmenn med begjær som vanskelig kan kontrolleres. I de mørkeste skygger trekker en anonym person i trådene. Han er Guden. Og Ole Vik? I denne romanen får han helt nye utfordringer privat.


Min kommentar:
Lydbok fra nlb.no.  13 t 33 min

Da er den tiende boka i serien om Ole Vik unnagjort.  Jeg har jo vært svært betatt av denne solide lensmannen helt siden jeg leste den aller første boka.  Jeg liker meg i den lille byen Fjellberghamn, selv om det skjer i overkant mye kriminelt i den en så pass liten by.

Dette gang starter det hele med et smell, og panikken bryter ut. Når ting roer seg litt viser det seg at ordføreren er skutt, mens flere andre er såret.  Blant dem Oles kjæreste. Så følger hendelser som perler på en snor.  Alt mens politiet er satt ut av spill.

Det kommer fort fram at en mann, sannsynligvis en terrorist og helt sikkert en muslim har ropt sitt kamprop like før det hele startet.
Ved nærmere undersøkelser viser det seg at den mistenkte er kledd i norsk regntøy.  Er ikke det temmelig pussig?

Ja, her skjer det mye.  Cecilie Hopen som vi kjenner godt fra tidligere bøker får ansvaret for etterforskningen.  Jeg føler med henne.  Hun har ikke hatt det lett i det siste, og her settes hun virkelig på prøve.  Heldigvis vet hun at hun kan lene seg på Ole Vik.  Men Ole har faktisk nok med seg og sitt.

Det skjer mye i Fjellberghamn denne gang.  Kanskje litt for mye i enkelte perioder.  Jeg føler at noen løse tråder ikke blir nøstet helt opp. Det går over stokk og stein, noe som dessverre går ut over min konsentrasjon.

Jeg syntes dette var så pass synd at jeg valgte å vente litt med å skrive min kommentar.  Hadde egentlig bestemt meg for å lese boka en gang til da jeg følte at det var min feil at jeg ikke syntes at denne boka kunne måle seg med tidligere bøker om Ole Vik.  Men så kom jeg i prat om nettopp denne boka med  en dame som er like begeistret for Både Ole Vik og Jørgen Jæger som det jeg er.  

Før jeg rakk å si noe, så sa hun; - «Jeg ble litt skuffet over boka "Guden"».  Og da ble jeg nesten litt glad.  Vi to leser og opplever ofte bøker likt.

Så da har jeg lagt bort boka «Guden».  Den er lest, jeg likte enkelte partier svært godt, mens jeg opplevde også noen svakheter. Jeg vil sette minus ved de partiene jeg oppfattet som litt rotete.  Ofg så blir jeg ganske irritert om situasjoner eller personige egenskaper skal over-forklares for oss lesere.  Jeg liker at forfatteren har tillit til at jeg som leser forstår hva forfatteren vil fortelle uten å bruke altfor mange ord, eller at jeg kan bedømme personer ut fra hva jeg opplever uten at noen skal forklare meg at den personen er sånn og har de og de egenskapene.

I dette tilfelle tror jeg at jeg opplever en liten skuffelse fordi at jeg alltid har så høye forventninger når jeg venter på neste bok i en av mine favorittserier.
Men for all del.  Boka er spennende, og om du har lest de ni første bøkene så vil du, som jeg, har glede av denne.  Jeg koser meg selv om det ikke blir en sekser på terningen fra meg.  Men jeg gir gjerne en firer, en meget god firer.

Her kan du kjøpe boka som innbundet, eller  pocket




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar