torsdag 5. september 2013

SAVAGES.








Regi:  Oliver Stone.
Skuespillere:  John Travolta, Selma Hayek m.fl.
Den tre ganger Oscar-vinnende filmskaperen Oliver Stone er tilbake med den intense thrilleren Savages. Med seg har han Taylor Kitsch, Blake Lively, Aaron Johnson, John Travolta, Benicio Del Toro, Salma Hayek, Emile Hirsch og Demian Bichir.

Laguna Beach-entreprenøren Ben (Johnson) er en harmonisk og gavmild buddhist. Sammen med sin beste venn, eks-leiesoldaten Chon (Kitsch), driver han en lukrativ hjemmeindustri med marihuanadyrking. De er også begge forelsket i skjønne Ophelia (Lively). Livet er idyllisk i det sørcaliforniske nabolaget deres, helt til et meksikansk narkokartell rykker inn og krever at trioen gjør forretninger med dem.

Den nådeløse kartellsjefen Elena (Hayek) og hennes brutale høyre hånd, Lado (Del Toro), undervurderer imidlertid det sterke båndet mellom de tre vennene. Ben og Chon får hjelp av en motvillig, sleip narkoagent (Travolta) til å iverksette en tilsynelatende umulig krig mot kartellet.

Savages er basert på Don Winslows bestselgende krimroman, av The New York Times utpekt til en av de ti beste bøkene i 2010.


Min kommentar:

Noen drar til Afganistan grunnet militær overbevisning.  Her treffer vi et par stykker som drar for å finne verdens beste cannabis. 

Jeg er forberedt at det blir hard kost når Oliver står for regien.  Men dette var nesten i meste laget.  Filmen starter med syv halshugginger, og derfra og ut blir det bare mer og mer blod, vold og gørr ... og - -  masse sex.  Men det aller værste er at midt oppi dette er en halvgammal, feit og sliten John Travolta.  Jeg tror ikke han spiller den trøtte figuren.  Jeg tror Mr. Travolta har blitt sånn med åra.  Men nå skal det i rettferdighetens navn nevnes at både undertegnede og Mr Travolta har tapt mye av sin glans etter det første heftige møtet vi hadde på Colloseum Kino i 1978.

Dette er sikkert en film for dere som liker det voldelige.  Men her er det ikke en kamp mellom det onde og et gode.  Her er det en kamp mellom to onder.  Og det har jeg problemer med ... naturlig nok.

Men kanskje man øyner et håp mot slutten ?????



Terningkast: 3



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar