lørdag 28. september 2013

MUSIKK PÅ VINYL: ALF EMIL EIK – JOY & BEATH OF ETERNITY

Harvest 8C 062-57577. År 1979




Fra Wikipedia:
Alf Emil Eik (født 24. mars 1953 i Arendal) er en norsk musiker og plateprodusent. Han driver Cross Studio i Kristiansand og pendler mellom Kristiansand og Dordogne i Frankrike, hvor han bor med sin franske kone.
På 1970-tallet var han tekniker på Smurfeplatene. Han er også kjent som produsent av Kaptein Sabeltann-platene, helt fra den første kom i 1989. Han produserte også Jahn Teigens første plate «Teigens Tivoli» fra 1977 og opptrådte da i duett med Teigen.
Joy & Breahs of Eternity er hans eneste soloplate. På platen musiserte, arrangerte, produserte og mikset han alt selv. Innspillingene ble gjort i Scanax studio i Oslo. Platen kom først ut i 1979, men ble relansert på dobbelt-CD i 2010 av Strømland Records. Dobbelt-CD'n består av albumet slik det i sin tid ble lansert på Harvest/EMI Norsk, men relanseringen tilbyr også en bonus-CD inklusiv 8 remikser av Prins Thomas.



Min kommentar:



Det var en gang.  Dette kunne vært eventyret om synthesizeren.  I 1979 var synth’en et relativt nytt og spennende instrument.  For et enmanns prosjekt som Hr Eik, så var dette instrumentet perfekt.  Dessverre ble ikke utviklingen helt slik jeg ønsket når det gjelder bruken av synthesizer, men det hjertesukket får jeg ta en annen gang.



Dette er ei skive jeg stadig kommer tilbake til.  Den låter behagelig, men har likevel et godt bassdriv på noen låter.  Det er synd at det ble bare med denne ene plata.  Tenk alt det vakre denne musikeren kunne gitt oss utover åttitallet.  Jeg er overbevisit om at  han ville ha holdt bruken av synth nede på et edruelig nivå.



I 2010 ble albumet gitt ut på cd. Pr dags dato finnes den på lager hos platekompaniet.no. 

Vinylplata er jevnlig å se på nettauksjonen qxl.no eller på den internasjonale salgssiden discogs.com. Mitt råd er at om det er et eneste norsk album du skal ha i samlingen den, så er det dette.

Så løp og kjøp.



Terningkast: 5.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar