mandag 12. oktober 2015

FRA PLATEHYLLA: JAHN TEIGEN – KLAR DAG/INSTAMATIC



1982.  RCA.  PL 40 243




JahnTeigen har vært hele Norges ubestridte rockekonge gjennom flere tiår. Han har underholdt på flere arenaer.     Han skremte jo neste vettet av oss med sine opptredener som frontfigur og vokalist i popgruppa Popul Vuh på syttitallet.  Makan til energisk sceneopptreden hadde vi ikke sett.  Jeg har vært så heldig å få oppleve Jahn i flere varianter, som vokalist i band som Armand Sumpe, Popul Vuh og Teigens Tivoli, som ellevill underholder sammen med Prima Vera, som operasanger i Dollie-musicalen Which Witch og som underholder i eget show.  Uansett, - Teigen leverer.  Alt dette som beviser hvor allsidig og stor denne artisten virkelig er.

Teigen skriver litt om produksjonen av denne plata på innsiden av det flotte utbrettscoveret.  Jeg biter meg merke i at han sier han har fått lånt en Syntheziser.  Det er helt tydelig at Jahn har hatt det morsomt og lekt seg litt med denne i arbeidet med denne plata. 

Tekstene er skrevet av selveste Herodes Falsk. 

De aller mest kjente låtene fra dette albumet er Adieu og Bli bra igjen. Adieu ble som kjent skrevet til Melodi Grand Prix i 1982.  Norge hadde da oppnådd ganske begredelige resultater i den internasjonale finalen i en årrekke.  Jahn Teigen hadde selv stått for den aller største fiaskoen da han fikk 0 poeng for sin «Mil etter mil « i 1978.  Nå skulle de virkelig reise kjerringa, og hentet inn en låtskriver England.  - -  Ja, han var faktisk til og med professor. Anita og Jahn gjorde en god jobb, men igjen havnet Norge på den nederste halvdelen av resultatlista, nr 12 av 20.

Jeg synes låta er fin jeg. Og det var et hyggelig gjenhør med denne plata, som jeg sikkert ikke har spillt på mer enn 30 år.  Men det er alltid hyggelig å hilse på gamle venner.  Og jeg har slett ingenting imot å tilbringe en stund sammen med Jahn Teigen.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar