fredag 3. januar 2014

TOVE ALSTERDAL: KVINNENE PÅ STRANDEN.












Den Norske Bokdatabasens omtale:
Boka handler om tre kvinner hvis liv tilfeldigvis skal komme til å krysse hverandre. Terese våkner på en strand i Sør-Spania og snubler over liket til en afrikansk mann. Rett i nærheten smyger en kvinne kalt Mary seg i land i ly av mørket. Amerikanske Ally har på sin side dratt over Atlanteren for å spore opp mannen sin, en frilansjournalist som skriver en sak om menneskehandel og slaveri.
Forlagets omtale:
Grytydlig på morgenen våkner Terese, på en strand helt syd i Spania. Hun vingler ned til sjøen og snubler borti liket til en afrikansk mann. I ly av natten smyger en kvinne seg i land, i en havn rett i nærheten. Hun er smuglet over havet og reddet fra bølgene. Hennes navn er Mary, men ikke så lenge til. I New York prøver Ally å få tak i sin mann som er en kjent frilansjournalist. Han har reist til Paris for å skrive om menneskehandel og slaveri. Ally trosser sin flyskrekk og reiser over Atlanteren for å få tak i ham. Det blir en reise inn i det mørkeste av Europa - og langt ned i hennes egen fortid. Kvinnene på stranden er en svart thriller om tre kvinner, tre liv som forandres brutalt. Tre veier kommer til å krysse hverandre - veier som leder dit ingen lover gjelder, der ondskapen regjerer bak vakre fasader, og mennesker kan kjøpes og selges, bytte skjebne eller dø.



Min kommentar:

For ei bok !!!!  Av og til kommer jeg over en sånn bok hvor jeg gruer meg til at den skal ta slutt.  Dette er en av de beste bøker jeg har lest på lenge. Her får du mye for pengene, dramatikk, spenning og en sterk kjærlighetshistorie. I tillegg er boka aktuell og troverdig.

Det var store forventninger i forkant av denne boka, ettersom forfatteren er Liza Marklunds redaktør. Jeg har lest et par anmeldelser hvor leseren har blitt skuffet.  Jeg ante ikke hvem Tove Alsterdal var, og hadde absolutt ingen forventninger.  Jeg liker at man tør å ta for seg aktuelle temaer.  Vil tro at det er krevende å ta for seg en så aktuell tematikk. Man må hele tiden holde seg i nærheten av fakta. Vi hører om menneskehandel/slavehandel i nyhetene bortimot daglig, og ifølge Dagbladet så er det ca 27 millioner slaver «worldwide» i dag. Det er skremmende, men vi kan ikke tillate oss å lukke øynene for dette tragiske problemet.

Jeg liker spesielt godt at hovedpersonene ikke befinner seg i politi/etterforsker/detektiv miljøet. For min del er det lettere å identifisere seg med dem da.

Jeg mistenker en mulig logisk brist mot slutten av boka. Men for all del -  Det kan være at jeg «har ramla ut litt».  Så derfor velger jeg å se bort fra dette, når jeg skal vurdere helheten. Noen få sider skal ikke få ødelegge en god bokopplevelse for meg.



Terningkast: 5


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar