lørdag 8. mai 2021

FRA PLATEHYLLA: JANNICKE – DRACULAS DATTER

 

1983.  Arco Records ‎– ARL 4103


Jannicke eller Gry Jannicke Jarlum som hun egentlig heter var den unge jenta som ga noen og enhver litt dårlig samvittighet da hun i 1981 dundret løs med låten «Svake Mennesker». Dette ble også tittelen på henne første singel, som forøvrig også ble sluppet på engelsk og svensk.  Jeg mener å ha hørt at den også finnes på spansk.  Men dette er jeg usikker på   Kommenter gjerne innlegget om du har opplysninger om eventuell spansk utgivelse, eller send med en mail på adr. to-rini hotmail.com.

 

Singelen solgte mer enn 75.000 eksemplarer, og lå ca et halvt år på VG-lista, derav 16 uker på førsteplass.

 

Jannicke er født i Oslo i 1962.  Hun vokste opp både i Sverige, men flyttet tilbake til Norge etter å ha blitt mobbet i tenårene.  Det var i Sverige hun fikk smaken på artistlivet.  Allerede i 1978 deltok hun i en talentkonkurranse, og vant.  Hun fikk tilbud om hele seks platekontrakter.  Men hennes mor sørget for at den unge artisten takket nei.  Hvorfor?  Jo, - nettopp fordi hun var for ung.

 

Jannicke er en allsidig og fremfor alt dyktig musiker.  Hun spiller gitar, bass, keyboard og trommer, - i tillegg til at hun synger.  Hun har skrevet hundrevis av låter, - om ikke flere.  I 1985 ble hun kåret til Norges beste gitarist.

 

«Draculas Datter» er Jannickes tredje album.  Hennes første album «Min Stil» hadde solgt til «Diamantplate».  Hennes andre album «My Rock'n Roll Album» solgte mer enn 25.000 eksemplarer.  Det holdt til Sølvplate.  Den samme utmerkelsen fikk «Draculas Datter».

 

Jannicke synger på sitt merkelige norsk/svenske språk.  I enkelte låter høres hun kanskje litt barnlig ut.  Men det er faktisk sjarmerende, - og det er unikt.  Man hører med en gang at det er Jannicke som synger.  Jeg digger artister med særpreg, - noe Jannicke har i rikt monn.

 

Musikken på «Draculas Datter» er tydelig inspirert av ekte rock and roll. Jannicke har selv skrevet all musikk og alle tekster med unntak av teksten til  første spor på B-siden, «I said I’m sorry». 

 

Og folkens!  Sjekk de musikerne som bidrar her:

 Rolf Graf, bass, vocal

 Per Hillestad,  trommer

 Marius Müller,  gitar, vocal

Geir Langslet,  orgel, synth.

Lasse Hafreager,  piano

Willy Bendiksen,  trommer,

Jon Berg,  gitar

Øyvind Fjeld, gitar

Jørun Bøgeberg, bass

 

 

Jannicke er ei kreativ dame. I tillegg til å skrive musikk, tegner hun hus..  Hun har deltatt i flere Tv-serier, bl.a. Robinson ekspedisjonen.  Hun har også stilt til valg for Demokratene.

 

Men det hun kanskje har vært mest kjent for de senere år, er kanskje henne kontakt med noen «der ute».  Hun har hatt helt spesielle opplevelser.  Noe man kan lese om i hennes bok «Du er jeg» fra 1994.

 

Denne Lp’en har vært i mitt eie siden 1983.  Coveret begynner å bære preg av noen flyttinger, men vinylen er nesten god som ny.  Den er nok ikke spilt altfor mye.  Det var derfor et svært hyggelig gjenhør i dag.

   

Albumet produsert av  Arve Sigvaldsen.

   

 

Du kan høre dette albumet på Spotify


 


 


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar