fredag 26. februar 2016

DAGENS BOK: KRISTINA OHLSSON – DAVIDSTJÄRNOR







Fra cdon.se:
En gammal israelisk legend berättar om Papperspojken, han som kommer om natten och rövar bort sina offer. Idag minns nästan ingen myten, men så skjuts en lärare på Salomonskolan i Stockholm till döds inför barn och föräldrar. Bara timmar senare försvinner två judiska pojkar på väg till sin tennisträning.
Fredrika Bergman och Alex Recht ställs inför en av sina svåraste utmaningar när de dras in i jakten på en mördare som framstår som lika skoningslös som effektiv. Spåren leder utredarna till en och samma plats: Israel.Eden Lundell, chef för Säkerhetspolisen får samtidigt anledning att söka i sitt förflutna då en man vid namn Efraim Kiel oväntat dyker upp i Stockholm. Det dröjer inte länge förrän en väl bevarad hemlighet är på väg att avslöjas. Och upprepade gånger nämns Papperspojken. Men vem är han egentligen? Kan han ha fått liv och börjat söka efter nya offer?


Min kommentar:
Denne gangen ble det svensk lydbok.  Av den enkle grunn at jeg ikke fikk tak i  norsk utgave, rett og slett.  Nå er det ikke nytt for meg å høre svenske lydbøker.  Tidligere var jeg mere tro mot å høre svenske lydbøker på svensk.  Men etter at jeg begynte å låne lydbøker hos nlb.no (Norsk Lyd- og blindeskriftsbibliotek) så blir det ikke så ofte lenger.  Men det er så absolutt å anbefale. Det svenske språk klinger godt,  De har utelukkende gode skuespillere som opplesere, så svenske lydbøker er en opplevelse.
Men når det er sagt, så lurer jeg litt på hvorfor denne boka ikke har kommet på norsk, Det er jo den femte boka i en serie, og handlingen er akkurat like nervepirrende som de andre bøkene i serien.

Vi har blitt et godt team, Alex, Fredrika og jeg.  Og så er jeg glad for at vi har fått Eden Lundell med på laget.  Jeg var redd hun skulle bli borte etter den forrige boka hvor vi ble kjent med henne.  Men hun er en alt for spennende dame til kun å ha en kort gjesteopptreden. Etter å ha lest den forrige boka i seiren (Paradisoffer)  hadde jeg en del ubesvarte spørsmål omkring Eden Lundell.  Disse blir besvart i denne boka.  Bare det er grunn nok til at boka burde vært ute på norsk.
Denne gang får du en krim hvor handlingen tar oss fra Sverige til Israel. Her er mange tråder som skal nøster opp, og mange spørsmpl som skal besvares.  Noe er opplagte. Men vi får også de overraskelsene vi som krimlesere elsker.
Så derfor anbefaler jeg gjerne denne boka , - på svensk.

Her finner du den svenske boka som  pocket  ,  lydbok på cde-bok  , til nedlasting.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar