mandag 12. desember 2016

FRA PLATEHYLLA: PRUDENCE: DRUNK AND HAPPY



1973.  Polydor. 2382 031


Druk and Happy var bandets andre album.  Det kom ut i 1973.  Samme året som jeg for alvor oppdaga bandet Prudence.

Jeg har tidligere fortalt om hvordan jeg feiret 17-års dagen min ved å gå på fest på Samfunnshuset på Mo i Rana. Jeg var nyforelska og en snill tante hadde skaffet meg en flaske hvitvin til den nette sum av elleve kroner.  Inngangsbilletten kostet kr 25,-. 
Økonomien var heller skral for en skoleelev.  Stipendet på kr 1850,-  pr halvår skulle holde til mat og husleia som var kr 120,- pr mnd. 
Men så fant vi ut at vi kunne tjene litt ekstra på å gi blod.  Så en gang i måneden ga jeg blod og fikk for dette kr 40,- hver gang de tappet noen røde dråper.  Det rakk akkurat til inngangspenger med noko attåt.

Prudence fortsetter i samme stil som de startet med på førsteskiva.  Men på noen låter går de bort var «ringdans-syndromet».  Jeg mistenker at de er inspirert av bl.a. norske Armand Sumpe D.E. og Popol Vuh.  Men Prudence holder sin stil.  Vi kjenner godt igjen Åges stemme, selv om den var adskillig lysere i 1973.

Det er alltid morsomt å lete etter musikk/video i det store skattekammeret som youtube er.
Se bare her hva jeg fant:  Denne låta er siste sporet på LP’en Drunk and Happy-

« Novellen-filmen "Gul gampo og småsvett tornado - nå-også-med-flytende-salmiakk" med manus av Terje Mosnes ble vist på
Flimra den 26 November 1973, og midt i filmen dukker selveste Prudence opp og spiller avsluttningslåta fra DRUNK & HAPPY-albumet,
som bærer den underfundige tittelen «I Hope We Never Get Too Serious About The Music (So This Is Just A Joke)».










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar