onsdag 21. desember 2016

TV-SERIE: THE AFFAIR




Kanal:  HBO.nordic.
Sesong 1 –  10 episoder
Sesong 2 -  12 episoder.
Sesong 3 -  Noen episoder ute.  Resten kommer i januar 2017.
Skuespillere:
Dominic West (”The Wire”)
Ruth Wilson (”Luther”)
Maura Tierney (”Akutten”)
Joshua Jackson (”Dawson's Creek”)

Fra hbo.nordic.com:
”The Affair” utforsker de følelsesmessige og psykologiske effektene av utroskap. Den provoserende dramaserien blir fortalt fra både et mannlig og kvinnelig perspektiv. Begges selektive hukommelse brukes for å skape spenning. Wilson spiller Alison, en ung kvinne som jobber som servitør på en populær restaurant i Hamptons og prøver å få orden på livet sitt i kjølvannet av en tragedie. Hennes mann Cole (Jackson) sliter med å holde styr på alt; kona og familiens ranch, som er i økonomiske vanskeligheter. Deres følelsesladete ekteskap blir enda mer komplisert da Alison innleder et forhold til Noah (West). Han er en ung lærer og forfatterspire fra New York, som tilbringer sommeren hos sin svigerfamilie på øya. Tierney spiller Helen, Noahs collegekjæreste, bestevenn, mor til barna hans, elskerinne og kone i 17 år. Den prisbelønnede dramatikeren og manusforfatteren/produsenten Sarah Treem (”House of Cards”, ”In Treatment”) skrev det originale manuset etter en historie skapt sammen med Hagai Levi. De jobbet først sammen med den amerikanske versjonen av Levis serie ”In Treatment”. Treem og Levi er begge eksekutive produsenter sammen med regissør Jeffrey Reiner (”Friday Night Lights”).


Min kommentar:

Det er ikke så ofte jeg ser dramaserier.  Men nå har jeg hørt og lest så mange anbefalinger om denne serien, at jeg tenkte jeg skulle gi denne en sjanse.

Å ja, - jeg ble litt hekta.  Men la meg si med en gang.  Dette er ikke bare en ren dramaserie.  Det er et spennende bakteppe her.  Allerede i første episone aner vi at noe kriminelt har hendt, men vi skal enda undre oss i mange episoder før vi får en anelse om hva dette er.

Og så er det en ting til, - hun som spiller den kvinnelige hovedrollen er en så inni hampen god skuespiller.  Navnet er Ruth Wilson.  Jeg så henne første gang da hun spilte den gale dame i den engelske serien «Luther». Hun er så sammensatt, og inderlig, at man er nødt til å følge med for å se hva hun finner på.  På en merkelig måte så minner hun meg om den unge Anne Marit Jacobsen i Fjernsynsteatret «Villanden».  Akkurat nå merker jeg hvor gammal jeg er når jeg begynner å sammenligne med mine barndomsidealer fra tiden med svart-hvitt fjernsyn.

Dette er en serie om kjærlighet, utroskap, fristelser, forpliktelser, familieliv, karriere, og sex, - - mye sex.  Ja, faktsk så pass mange scener av såkalt erotisk art, og så mange nakne kropper ble det på min flatskjerm at jeg rett og slett måtte slippe ned persiennene midt på dagen.  Godt det var i desember måned hvor det er halvveis mørkt  ute hele dagen. Vil jo gjerne skåne mine naboer.

Men disse scenene er viktige for handlingen i serien.  For dette er virkelig en serie som tar’n helt ut (ooops, litt uheldig ordvalg her).  Serien er så intens.  Menneskene lever sine liv på grensen. 

Av og til skulle jeg ønsket at personene i serien brukte flere ord i sin kommunikasjon.  For det kan virke som om man i situasjoner hvor man kunne ha snakket sammen, heller tyr til den enkleste form for språk, nemlllig sex, igjen og igjen, - omatt og omattatt.    Det får meg til å tenke, - Å nei ikke akkurat nå.  Kan dere ikke snakke sammen  i stedet ……….

Det originale med serien er at vi får samme historie fortalt fra to sider.  Hver episode er delt i to, først får vi den mannlige hovedpersonens beskrivelse av hva som har skjedd, og så får vi kvinnens minner fortalt.  En skulle tro at det ble kjedelig når ting tar dobbelt så lang tid.  Men langt derifra.  Dette er virkelig en spennende og morsom vri.

Jeg kan røpe at ting blir framstilt riktig så forskjellig.  Er det forskjellen på den kvinnelige og den mannlige persepsjon vi her er vitne til, eller er det en av dem for bevisst forvrenger sannheten?

Ja, si det …….

Her kan du kjøpe sesong 1 på DVD,  sesong 2 (import) på DVD,  sesong 2  på DVD, og sesong 3 på DVD.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar