mandag 9. desember 2013

TOP OF THE LAKE. (TV-serie)







Fra Platekompaniet:
Ei 12 år gammel jente vasser ut i det iskalde vannet i en innsjø på New Zealand. Hun er fem måneder på vei og vil ikke si hvem som er far til barnet. Så forsvinner hun.

Robin Griffin er den vågale, men uerfarne detektiven som tilkalles for å etterforske forsvinningen. Men samtidig som Robin blir mer og mer besatt av søket etter Tui, innser hun gradvis at det å finne den unge jenta er ensbetydende med å finne seg selv - et selv hun har holdt godt skjult i flere år.

Jane Campion (Piano) står bak denne fortreffelige miniserien med handling lagt til et av planetens mest spektakulære og uberørte landskap. Top Of The Lake er en mørk og dypt gripende historie som kombinerer krim, drama, fantastisk natur og ditto skuespillerprestasjoner - sistnevnte levert av folk som Elisabeth Moss (Mad Men, David Wenham (Ringenes Herre), Peter Mullan (Trainspotting) og Holly Hunter (The Piano).



Min kommentar:

Denne filmen er litt merkelig.



Jeg kjenne igjen det aller meste; -  hovedrolleinnehaveren, stemningen og til en viss grad handlingen.  Det er veldig mye «Twin Peaks over dette. 

Dette er slow-TV.  Jeg kjenner jeg har lyst til å trykke «fast-forward», men da vil jeg gå glipp av de små detaljene som serien er krydret med. 

Vi har sett dette før.  Ingenting er slik det kan se ut ved første øyekast. Alle bærer på et lass av hemmeligheter.

Elisabeth Moss bærer hele serien.  Hun er like god i denne rollen som hun er i Mad Man hvor hun spiller sekretær. Denne dama minner litt om selveste Jodie Foster i uttrykk og styrke.  Dette er en rolle som er skreddersydd for henne.

Men utover hennes eminente framstilling, så er jeg noe usikker på om jeg egentlig liker denne filmen.  Jo forresten … jeg gjør det.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar