lørdag 12. april 2014

NY VINYL I POSTKASSA: KRÅKESØLV


Kråkesølv.  MUSIKKOPERATØRENE AS (MO) .  2014Fra platekompaniet.no:
2009 målbandt de fire unge bodøværingene i Kråkesølv både musikksynsere og publikum med debutalbumet Trådnøsting. Blandingen av symfonisk rock og klassisk visepop, akkompagnert av tekster på dialekt, var eksotisk og ny. Knalldebuten ble deretter fulgt opp av ytterligere to solide albumutgivelser og utallige konsertrunder over hele landet.

Siden sist har Kråkesølv byttet ut et bandmedlem. Den nye trommeslageren, Jørgen Smådal Larsen (Lukestar), har sågar produsert gruppas selvtitulerte fjerdealbum sammen med Martin Bowitz i Malabar Studio. Endringen i besetning har spritet opp uttrykket, og lydbildet oppleves som hakket mer kontant enn tidligere. Førstesinglen "Ikke rart vi blir sprø" er et godt eksempel, der instrumentene hele tiden jager vokalen inn mot neste refreng. Denne umiddelbare tilnærmingen er til stede på flere av låtene, men albumet er likevel variert. "Bare på besøk" krydres med blåsere, "Hoffnarr" er bortimot rendyrket post-rock, og avslutningssporet "Plukka verden fra hverandre" er noe så unikt (i Kråkesølv-sammenheng) som en countryinspirert ballade. Tekstmessig kommer betraktninger om avstand, utilstrekkelighet og selvfølgelig kjærlighet på løpende bånd.

Hos Kråkesølv har tekstene alltid stått i fokus, i tillegg til det visuelle rundt utgivelsene. Denne gangen har bandet fått med seg noen av Norges mest spennende unge illustratører som har fått fritt rom til å visuelt tolke teksten til hver sin låt på den nye plata.

Denne utgaven inneholder albumet på både LP og CD. En eksklusiv 20-siders booklet i 30x30 med illustrasjoner av albumets tekster er inkludert.Min kommentar:
Vi vinylsamlere kan alltid glede oss til en ny Kråkesølv utgivelse.  Sist fikk vi en box med interessant innhold.  Denne gangen følger det med en overraskelse i form av et 20 siders hefte hvor hvert enkelt tekst har fått sin dobbeltside, her har unge kunstnere har fått frie tøyler.  Og resultatet er knallbra.
Se bare her:


Tekstene er som vanlig gode. Musikken har blitt litt «snillere», om jeg skal tørre å bruke det utrykket. Kanskje det kommer av at de unge Bodøgutta har blitt noe eldre enn de var da de slo gjennom med et brak for fem år siden. 
Jeg venter allerede på neste utgivelse.  Vil ha mer Kråkesølv.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar