tirsdag 29. april 2014

RED DAWN














En gruppe tenåringer må kjempe for å redde hjembyen fra en invasjon.
En by i staten Washington våkner til det surrealistiske synet av nordkoreanske soldater som slippes ned fra himmelen. Et intetanende USA har blitt invadert, og denne byen er det første målet. Raskt og uten forvarsel er byen under fremmed okkupasjon og innbyggerne fanger. Fast bestemt på å kjempe tilbake søker en gruppe unge patrioter, under ledelse av den hjemvendte soldaten Jed (Chris Hemsworth), tilflukt i byens omkringliggende skog. Der trener de og organiserer seg som en geriljagruppe. De har som mål å frigjøre byen fra fienden og ta tilbake friheten. Gjennom sine mange angrep blir de kjent som The Wolverines.

Min kommentar:

vi får presentert noen dystre fremtidsutsikter.  Europas økonomi kollapser.  Dette spres til å gjelde hele verden, og som dominobrikker så blir verden rammet av alle de farer og kriger som vi hittil har fryktet.  Hovedfienden er Nord koreanerne, - og selvfølgelig kommer de ..........

Det kan virke som om den eneste motstanden de møter er en håndfull amerikanske ungdommer


Her blir det masse action og pang, pang.  Jeg befinner meg i et av de aller dårligste filmlandskap som noen gang er produsert.  Her er det bare å komme seg ut, - med livet i behold.  For jeg hold på å krepere av kjedsomhet, mens jeg holder for øra.  Og det er ikke fordi jeg er redd for å bli hjernevasket av den nordkoreanske propagandaen som høylydt spys ut, men de digitale eksplosjonene har noen unødvendige, og nesten komiske lydnivå.

Du er herved advart. Se heller originalen fra 1984.  Der er i hvert fall rollelista fristende med skuespillere som Charlie Sheen, Patrick Swayze, Jennifer Grey m.fl.

Terningkast: 0,5


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar