tirsdag 20. januar 2015

GJENHØR MED EN GAMMAL LP: BERGEN BLUES BAND – SAME


1980. EMI 8C 062-37410

Fra rockipedia.no:
Bluesband fra Bergen, startet i 1974 av John Magnar Bernes, bedre kjent som Hungry John. Opprinnelig skulle bandet bare ha en spillejobb på Nattjazzen i Bergen det året, men etterspørselen ble så stor at det ble et fast band. Den første besetningen besto av Bernes (vokal, munnspill), Per Jørgensen (gitar), Kåre Sandvik (piano), Edvard Askeland (bass) og Frank Jacobsen (trommer). Sistnevnte sluttet i 1975 for å bli medlem av Cutting Edge. Ny trommeslager ble Willy Korneliussen.
Denne besetningen ble forsterket med en blåserrekke på debutalbumet Bergen Blues Band i 1980. Dette var en bluesplate av imponerende høy standard, innspilt i Bergen Lydstudio med Trygve Thue som produsent, og inneholdt elleve originalkomposisjoner av Bernes.
Samtlige som var innom Bergen Blues Band har markert seg kraftig i norsk musikkliv.

Min kommentar:
Det er noe underlig og tidløst over blues'en. Om jeg setter på ei bluesplate så er det ofte ikke mulig å høre om den er spilt inn i 1975 eller i går. Den eneste forskjellen kan være det tekniske, lydgjengivelsen og sånt. Jeg er mest tilhenger av den enkle bluesen, altså den uten blåsere. Men når musikerne er til de grader så go'e som denne gjengen fra Bergen, så må man bare gi seg over, og nyte.

Fra coverets bakside:
«Add Som B's to the blues. Now it's not only B.B.King, Buddy Guy, Brownie MvGee, Bluesbreakers and Blues Brothers, but also B.B.B. - Bergen Blues Band». Tor Marcussen,kritiker, Aftenposten.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar