mandag 26. januar 2015

SPLITTER NY VINYL: ONKLP & DE FJERNE SLEKTNINGENE – SLEKTA II


2014. Hakaslepp Records/Knirckefritt / Universal Music. 4705751







Fra platekompaniet.no:
Den første turen er over, men røyken har på ingen måte lagt seg for Norges farligste boyband. Fulle av pågangsmot, faenskap og det beste av brygg går OnklP & De Fjerne Slektningene med hodet først inn i neste kapittel - uten fungerende bremser eller hjelm. Deres andre album, anført av den vanvittig sterke låta "Styggen på ryggen", har fått tittelen Slekta II.

Ideen om OnklP & De Fjerne Slektningene oppsto i en røykfull nightliner et sted mellom Zürich og København. Med produsent/gitarist Johan Larsson, trommis Tommy "Manboy" Akerholdt (Turbonegro, Silver), bassist Knut-Oscar Nymo (Oslo Ess), gitarist/vokalist Åsmund Lande (Oslo Ess), keyboardist Simen Stensland og rapper Pål "OnklP" Tøien var besetningen komplett. Det selvtitulerte debutalbumet ble sluppet til gode anmeldelser (inkludert 6/6 i Dagbladet) i mai 2014, og siden har bandet bevist seg å være et av våre sterkeste liveband gjennom utallige konserter og festivaler over hele landet.

Min kommentar:
Den er bare noen få måneder siden det forrige albumet til OnklP landet i postkassa mi. Du kan lese om hva jeg skrev om den skiva her.

Dette albumet er slett ikke resultatet av et hastverksarbeide. Nei tvert imot, - kvaliteten er stigende. Musikken er røff og tung, akkurat slik den skal være. Du kjenner det i hele kroppen. Litt sånn vondt-godt, om du skjønner hva jeg mener. Og tekstene er imponerende. Særlig har låta «Styggen På Ryggen» fått mye positiv omtale. Det er vel fortjent. Det er vel få som kan skrive om slike personlige problemer uten at det blir kleint. En slik tekst vitner om styrke. Du er en modig mann, OnklP.

Men i tillegg så må selve produktet inneholde noe helt spesielt. OnklP, du har tatt et steg fra Hip Hop til Rock and Roll.   Eller for å være presis, - du har klart å forene disse to stilartene med god hjelp av «De Fjerne Slektningene» Jeg tror ikke at du er så opptatt av om du fremfører ditt eller datt. Du er kun opptatt av å få ut budskapet ditt. Og det budskapet er så konkret og direkte at det treffer noen og enhvert rett i hjertet. Ja, - du rører til og med ei kjerring på nesten seksti.
Og nå tror jeg du får mange fans på tvers av generasjoner etter din opptreden på programmet "Hver gang vi møtes" på TV2.  Vel fortjent !

Og bare for å ha det sagt. Det er ikke bare på grunn av artistnavnet ditt OnklP at ei gammal tante digger deg. Nei du, det skal mere til. Men OnklP & De Fjerne Slaktningene har det som skal til.
Gleder meg til neste skive.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar