fredag 2. januar 2015

KVELDENS FILM: I SANNHETENS TJENESTE. (Just Cause)









Fra filmbasen.no:
Sean Connery spiller en jusprofessor ved Harvard som gjenopptar en drapsetterforskning etter en påstand om at tilståelsen ble frempresset av sheriffen (Laurence Fishburne). På overflaten virker det som om et enkelt spørsmål om fangen er skyldig eller uskyldig. Men ingenting er som det virker i denne spennende thrilleren full av action.
En liten pike blir brualt myrdet i Floridas sumpmarker. Mannen som blir dømt for mordet er den svarte Bobby Earl Ferguson. Mens han avventer sin dødsom i den elektriske stol, forøker Paul Armstrong, en jusprofessor fra Harward, å undersøke saken på nytt. Han vikler seg lenger og lenger inn i et nett av rasisme, intriger, kriminalitet og galskap - og det skal vise seg at sannheten er verre enn han hadde trodd var mulig

Min kommentar:

En film med Sean Connery og Ed Harris på rollelista. Den må sees !

Filmen er fra 1995. Det føles ikke så lenge siden. 

Selve handlingen er fra 1986. Denne filmen kunne like gjerne vært lagd i går. Den har ingen svakheter som føle av alder. Det er befriende å slippe all nåtidens teknologi. Ikke en gang advokater, politi og jusproffesorer hadde mobiltelefoner på den tiden. Jeg tar meg selv i å savne mobilen flere ganger underveis i filmen. Det hadde vært litt lettere å få tak i folk, eller for å få dokumentert viktige saker ved film eller bilde. Men de hadde diktafoner. Så fort tilståelsen var på tape, var veien kort til straffen, som var døden.

Desverre møter vi disse hardkokte menn så altfor ofte i amerikanske filmer. De ansvarlige banker en tilståelse ut av den mistenkte, og han er i samme øyeblikk forhåndsdømt.

95 % av disse filmene er ikke severdig. Men denne filmen har noe ... Som nevnt, skuespillerne, og den har også den rette miljø. Her er det et troverdig drama, og en bestemor som ikke gir opp. Hvorfor? Hun har den viktigste drivkraften - kjærlighet.
Men en god film skal også ha en overraskelse........
Vi har sett alt før, men ikke med så gode skuespillere. Så da så.

Terningkast 4.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar