fredag 30. januar 2015

SPLITTER NY VINYL: SPIDERGAWD – SPIDERGAWD II


2015, Crispin Glover Records / Musikkoperatørene, VODU5CGR045







Fra Platekompaniet.no:
Ganske nøyaktig ett år etter at gruppa slapp sitt selvtitulerte debutalbum, nominert til Spellemann for beste rockealbum, er Spidergawd tilbake med oppfølgeren. Bandet som begynte som en tilbakelent enhet bestående av vennene Per Borten, Rolf Martin Snustad, Kenneth Kapstad og Bent Sæther, viste seg raskt å bli langt mer enn planlagt. Med røtter solid plantet i blues og hardrock fant bandet raskt sitt eget uttrykk, og på Spidergawd II har dette blitt enda mer raffinert og spisset.
Skiva, selvprodusert og innspilt i vokalist Per Bortens eget studio på Ler i Trondheim i september 2014, inneholder ni låter som har tatt lyden og egenarten et steg videre fra førsteplata. Blues-stilen er råere og mer aggressiv, og det hele låter rett og slett fetere.

Min kommentar:

Da er bandets andre plate i hus. Den første plata skrev jeg om i fjor. Du finner blogginnlegget om denne skiva her 


Nok en gang han bandet gitt meg et visuelt vakkert album. Vinylen er i flott kvalitet. Denne gangen er farven lilla. Det ligger ved en cd til hverdagsbruk. Dette liker jo jeg. Omslaget har samme  type farverike dekor som sist. 

Hva så med musikken? Etter min smak er den faktisk enda fyldigere og bedre enn sist. Overraskelsen er åpningslåta, som er en litt lavmelt blueslåt.  Men det drar seg fort opp i tempo.

Sjangeren har blitt kalt psykedelisk rock og 70-talls bluesrock, eller boogieblues. Det stemmer bra med mine ører. Jeg liker det.

For 2014 fikk bandet en Spellemannsnominasjon. La oss håpe at de vinner harpa for inneværende år.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar