fredag 4. august 2017

FRA PLATEHYLLA: SECRET MISSION: STRANGE AFTERNOON

Prosjekt "vinyl til frokost".


1991.  EMI ‎– 777-7961121Secret Mission var en norsk popgruppe som en kort periode på nittitallet oppnådde en viss suksess. Gruppen huskes best for hiten «Silent spring» fra 1991. Vokalist i gruppen var Kjersti Bergesen som senere ble kjent som programleder på TV 2.

Den opprinnelige besetningen var Kjersti Bergesen (vokal), Kåre Kalvenes (synth/gitar), Yngve Sætre (synth), Ove Jansen (bass), Magnar Torstad (trommer) og Dag Igland (gitar).

Men da Strange Afternoon forelå i 1991 hadde de fleste bandmedlemmene sluttet.  Secret Mission var nå en duo.

Plateselskapet EMI hadde god tro på duoen Kåre Kalvenes og Kjersti Bergesen, og for å virkelig slå på stortromma fikk de med Mick Ronson som co-produsent og gitarist. Mick Ronson hadde fortid som David Bowies og Mott The Hooples gitarist.

Dette Per en helt annen skive enn «…To be continued».  Bandets første album fra 1987.  Det er ikke så lenge siden den skiva ble trukket ut som «Vinyl til Frokost»  Du kan lese blogginnlegget ved å trykke på tittelen,


Duoen serverer oss flott popmusikk.  Har sett et sted at Kjersti Bergesen minner om Kim Carnes.  Og det er ingen dum sammenligning. 
Dette albumet lå 4 uker på VG-lista  i 1991, med en 15.plass om beste plassering.

Du kan høre musikken fra albumet på Tidal