onsdag 23. mai 2018

SPLITTER NY VINYL I POSTKASSA: HOLLOW HEARTS – ANNABELLE2018. Westergaard Records ‎– SCHNOOT 008 LPFra bigdipper.no:
Tromsøbandet Hollow Hearts har vel knapt eksistert i et år, men har brukt tiden godt. Fra noen profilerte supportjobber i nord, etterfulgt av noen vellykkede singler og nå med debutplate på det også relativt ferske Westergaard Records. Hollow Hearts spiller innovativ americana med solid bassing, nydelig vokal og nordnorsk snert.

Min kommentar:

Det å bestille musikk hvor både album og band er totalt ukjent, kan være litt skummelt… - Ellers kanskje ikke .  Jeg liker jo stort sett alle typer musikk, og når så anbefalingen av nytt band med nytt album kommer fra en vinylvenn i Tromsø.  Ja, da føler jeg meg ganske trygg på at dette er musikk jeg vil like.

Det er jo ekstra spennende å sitte med en ny skive hvor alt er totalt ukjent. Det første gleden jeg får er at coveret er et nydelig utbrettscover med info om bandmedlemmer.  Vinylen er vakker, ven og kvit som det heter i eventyret.  I tillegg ligger det et løst ark i tykkere papir med tekster. Og som ikke det var nok ligger det ved et foto av signert foto av bandmedlemmene. Jeg liker at vinylutgaven er påkostet og fin. Ja, dette lover godt.  Den gjenstår det bare å høre musikken.Og jeg liker det jeg hører.  Nå er jo jeg ganske lett å glede.  Jeg liker det meste, og lytter til musikk fra alle sjangre litt avhengig av stemning og humør.

Hollow Hearts serverer her 13 flotte låter.  Sjangeren er ifølge platebutikkene americana/country.  Personlig får jeg litt 70-talls feeling, altså litt den samme stemninga som når jeg hører Joan Baez og Joni Mitchell, uten at jeg vil sammenligne stemmer og musikk.  Men dere som opplevde røykfylte viseklubber på syttitallet, vet hva jeg snakker om.

Jeg må også nevne tittelkuttene som er ren instrumental.  Genialt og vakkert.

Albumet er godt sammensatt av varierte melodier, hvor det veksler mellom de nevnte stemningsfulle låtene som tok meg tilbake til syttitallet til andre mere krevende låter, som i mitt hode kunne passet som filmmusikk.

Må også nevne at det ligger ved et signert foto av bandet.  Det kan jeg like.  Ekstrapoeng der også.Da dette er bandets første album så lover dette særs bra. Det er bare å glede seg til mange, mange flere album i årene som kommer.

I mellomtiden kan du lytte til albumet på Spotifyeller du kan kjøpe albumet som vinyl eller cd


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar