torsdag 2. oktober 2014

JØRGEN JÆGER - KARMA










 

Forlagets omtale:

En mann forsøker å ta livet av seg på Korsneset i Bergen, men en turgåer griper inn. Da politiet ankommer, er mannen død og turgåeren sporløst forsvunnet. It-medarbeider Sebastian Maddox blir funnet død i en bakgård. Det avdekkes uregelmessigheter i etterforskningen, og lensmann Ole Vik blir bedt om å gjennomgå saken på nytt. Etter hvert trer konturene av en kynisk bakmann frem - en mann som hensynsløst dreper enhver som står i veien for ham. Mannen kaller seg Karma, og Ole Vik har bare noen få timer til å finne ut hvem han er. Dette er den femte frittstående boken om lensmann Ole Vik.

Min kommentar:

Vow!!!!  For en start.  Der andre forfattere bruker et titalls sider for å bygge opp mot en spennende hendelse, så behøver vår venn Jæger minimalt med avsnitt før vi er midt oppe i spektakulære hendelser.  Fra bokas første til siste side snurrer karusellen bare fortere og fortere.  Det er nesten i overkant spennende i perioder.

Denne gang er Ole Viks søster og hennes mann sentrale i handlingen.  Begge er tørrlagte alkoholikere, noe som selvfølgelig skaper ekstra utfordringer for hele familien.  Men her er det ingen ende på spenning og dramatiske hendelser.  Det er som om den ene hendelsen avløser den andre i en tilnærmet dominoeffekt.  Det er rett og slett umulig å legge fra seg denne boka. Nå forstår jeg hva en "pageturner" er.

Jeg tar meg selv i å undres på hvordan Jørgen Jæger ser ut inni hodet, ettersom han er i stand til å produsere så til de grader spennende krimbøker i det tempo hans bøker har blitt gitt ut.  Både plott, persongalleri, spenning og tempo er imponerende.  Men vi vil ha mer, både av Ole Vik, -og særlig av Jørgen Jæger. Vi kan simpelten ikke få nok.
Mere! Mere! Mere!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar