mandag 22. juli 2019

ROOTSFESTIVALEN. Onsdag 17.07.19




ERLEND ROPSTAD:

Ifølge årets rootsplakat så kunne det se ut som om denne rocka sørlendingen skulle være årets hovedartist.  Jeg syntes derfor det var litt merkelig at han ga sin konsert i teltet. 
Men for all del.  Det er ikke sånn at det nødvendigvis er artister fra en lavere kategori selv om de spiller i teltet.  Men som ivrig fan av Erlend Ropstad skulle jeg ønsker at flere fikk hørt denne flotte artisten.  Det er jo plass til så mange fler når publikum flyttes ut av teltet.

Jeg har vært begeistret for Ropstad helt siden jeg hørte han første gang for ca fem år siden.  Jeg er særlig glad i tekstene hans.  Dessverre kom ikke de helt til sin rett i teltet.  Jeg snakket med tre-fire  stykker som ikke kjente noe til denne artisten fra før.  De hørte ikke et «kvekk».  Han kunne like gjerne sunget på engelsk, dansk eller tysk, ifølge disse.  Mulig at de som satt nærmere scenen hadde større utbytte av denne konserten.  Der hvor jeg satt var det mye prat blant publikum.  Det var jo årets første festivaldag og mange i publikum hadde ikke sett hverandre på lang tid.  Da må det klemming og oppdatering til. Det er hyggelig det, men desverre går det utover oss som vil lytte til musikken.

Jeg kan best sammenligne lyden bakest i teltet med kleppsuppe, altså ujevn med grøtede partier.  Mulig at de hadde prioritert gitaren, fordi den satt. Ropstad er jo en framifrå gitarspiller, men litt synd at budskapet hans ble litt borte. 

Håper at de som overvar konserten på Kred senere på kvelden fikk en bedre opplevelse.  Dette er nemlig en solid artist  med et budskap som er verdt å høre på.




Tidlligere blogginnlegg om Erlend Ropstad:






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar