torsdag 15. mai 2014

NY VINYL I POSTKASSA: HENNING KVITNES – JADA, VI ELSKER











 «fra platekompaniet.no»
Henning Kvitnes følger opp albumsuksessen Ingen Tid Å Miste (2012) med Jada, Vi Elsker…. Henning har denne gang vært i Athletic Studio i Halden, hvor han sammen med Freddy Holm har produsert ti låter i beste Kvitnes-stil. Første single fra albumet, "Opp fra veien ned", har fått høy rotasjon på radio, og Jada, Vi Elsker… inneholder dessuten tre sterke duetter - to av dem med Ida Jenshus, den tredje med selveste Åge Aleksandersen.


Min kommentar:

I løpet av noen få måneder har to hese, rustne stemmer annonsert at de har spilt inn sin siste plater.  Mao har vi sagt farvel til plateartistene Ole Paus og Henning Kvitnes. Det er synd, og jeg håper virkelig at de kommer til å angre.  Henning fra Halden har gitt oss bortimot 30 album, hvor det hver eneste gang har vært minst en låt som har blitt en radiogjenganger.

Denne ganger er det nok «Opp fra veien ned» som kommer til å smøre ørene våre framover.

Med «Publikumsangen» gir Henning oss en oppsummering over artistens lange liv på veien.  Låta er en hyllest og takk til oss publikummere, som har møtt opp på konsertene og kjøpt platene hans. Dette er en varm og ydmyk tekst hvor det skinner gjennom at han virkelig mener det han synger om.  Det kan bli svært kleint med denne typen tekster, men denne er så ekte at den holder i massevis.

Ofte virker Hr Kvitnes eldre enn han er.  Har bygger sine tekster på en erfaring og livserfaring som man ofte tillegger eldre, kloke menn. Han er heller ikke redd for å si akkurat hva han mener.  Dette kommer spesielt fram i albumets siste låt «Under vårt velstands tre». Her tar artisten et kraftig oppgjør  med oss alle. Sterke ord til ettertanke.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar