onsdag 3. desember 2014

FRA PLATEHYLLA: HADES., 1974


1991. Colours.  COMLP 007. # 0436/1092Jeg kjenner ikke dette bandet overhodet bortsett fra denne ene skiva., og det som står skrevet på rockipedia.no: «Fra Sem / Tønsberg. Tungt progband med norske tekster. Mini-LP'en inneholder en radiospilling fra 1974. Spilte på Kalvøyafestivalen samme år.»

Jo mer jeg søker etter dette bandet på nettet, jo mer forvirra blir jeg.  Jeg har funnet et annet norsk band med samme navn, som opererte på nittitallet, men tror ikke dette er samme band.  Om noen der ute har opplysninger, så vær snill å skriv litt via kommentarfeltet.

Denne plata er en mellomting mellom en EP og en LP.  Den ene siden varer i knappe 12 minutter, men den andre er enda kortere.  Det høres ut som om dette er et liveopptak.  Skulle gjerne hatt noen opplysninger om hvem/hva/hvor.

Så var det musikken da. Det første som slår meg er at dette er «Jethro Tull på norsk». Gutta spiller god og variert prog.  I den ene låta får vi eminent, og bortimot lystig fløytespill, men vi i den neste får en mere dyster låt. Teksten kan virke noe merkelig.  «Kuer på beite og kirkegårder».

Men uansett; - Denne plata er en fin skatt som jeg tar fram med jevne mellomrom.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar