onsdag 17. desember 2014

FRA PLATEHYLLA: THE PUSSYCATS - PSST.. PSST1965.    Polydor 623013Pussycats  starte det norske popeventyret. 

Ikke bare holdt de konserter her oppe i Nord-Norge, men de dro til og med til det store utland – om på den tiden var Sverige.  Boka om bandets eventyrlige reise er utgitt i bokform.  Og den boka er et must for alle med interesse  for norsk musikkhistorie. 

På sekstitallet var salget av singler enormt.  LP-platene var dyre.  Men likevel solgte bandets første plate godt. Plata svarte til forventningene. Den inneholdt flere låter som allerede var store hit på singel. Låtene Ebb Tide, Just a lille Teardrop og Purdy Patsy står søtt selv i dag, 50 år etter.  

Vi kan vel med rette kalle dette albumet en klassiker.  Mitt eget eksemplar har nok deltatt på en fest eller fler.  Men etter en real omgang med platerensemaskinen, så ble flekker og fingermerker borte.  Litt sus og dus her og der må vi tåle.  

Jeg tar fram denne plata både titt og ofte. Etter min mening så er skiva et must i enhver platesamling.  Dette er jo virkelig en klassiker.
Om du ikke har tilgang på skiva fra 1965, så kan du sikkert få tak i reutgivelsen fra 2012.  Plata finnes selvfølgelig også på cd og Wimp/Spotify.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar