lørdag 30. juli 2016

SPLITTER NY VINYL I POSTKASSA: JOKKE & VALENTINERNE – LEVENDE (SÅ LENGE DET VARER)


2016.  Kick Me Records.  KICK014.  Limited Edition.  White vinyl


Fra bigdipper.no:
Sentrum Scene, lille julaften 1996 var åstedet for en av Jokke & Valentinernes mange gjenforeningskonserter. Denne ble heldigvis innspilt og var kanonbra! Nå slippes dette herlige dokument over hvordan Jokke & Valentinerne faktisk var å høre live; i all sin ufullkommenhet, med all sin råhet og sjarm. CD-utgaven av denne kom i 2009 men nå foreligger albumet altså på dobbel LP.

Min kommentar:

Vil du ha Jokke & Valentinerne på besøk hjemme I stua?  Ja, hvem vil ikke det.  Og det er nå mulig takket være denne utgivelsen.  

Så nå sitter jeg altså her, og overværer Jokkes lydprøve, 20 år etter at konseerten ble holdt på Sentrum Scene.  Vi måtte altså vente hele 20 år på vinylutgivelsen.  Cd-utgivelsen kom i 2009, men cd-formatet er nå dødt mens vinylen lever.Jeg sitter med 2 vakre hvite vinylplater, et kul plakat og et cover likeså. Jokkes bror Christopher Nielsen har stått for illustrasjoner. Opplaget er på 800 eks hvit vinyl, og 1200 eks svart vinyl.Ryktene sier at Både Jokke, bandet og plateselskapet glemte dette opptaket.  Dette til tross for at de visstnok hadde anstrengt seg litt for å skaffe utstyr til opptak.  Opptakene ble først funnet i 2008.  Snakk om å finne en gjemt skatt.

Dette er ekte,  upolert, ærlig rock’n roll. Jokke viser oss at det er lov til å starte på nytt om man kommer skjeivt ut.  Alle låtene er kjente og kjære, og det er derfor et utrolig hyggelig gjenhør. 

Ja, - det hele er så ekte at jeg nesten dukker i det en halvliter kommer susende gjennom lufta, mot Jokke & Co. Men Jokke er like rolig «Var det et kjærtegn eller,» sier han tørt, mens han fortsetter som om ingen ting har hendt.  Justin Bieber har mye å lære, tenker jeg,

Lurer på om det finnes flere bortglemte opptak av Jokke og gjengen.  Vi kan jo håpe.
Bedre enn dette blir det ikke.

Her finner du musikken på vinyl
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar