søndag 18. september 2016

DAGENS BOK: TOM EGELAND – ÅNDEBRETTET




Fra cdon.no:
De to journalistene Kristin Bye og Gunnar Borg reiser til Juvdal, en liten bygd i Telemark, for å lage reportasje om en 25 år gammel uoppklart drapssak. Et eldgammelt åndebrett spiller en rolle i saken, som har tilsynelatende overnaturlige trekk ved seg. Journalistene har tatt med seg den synske Victoria Underland. Politiet har ingen tro på parapsykologiske teorier, men Victoria mener en natt å ha fått kontakt med ånden etter en av de avdøde. Dette er den andre boka om Kristin Bye.

Min kommentar:

Hvem har ikke prøvd seg på en lek med glass, brett og bokstaver?  Jeg kan godt huske av vi i yngre år syntes denne skumle leken var svært  så spennende.

Nå spiller ikke åndebrettet fullt så stor betydning i denne boka som tittelen skulle gi inntrykk av.   

Dette er først og fremst en thriller om drap og mørke hemmeligheter i en avsidesliggende liten bygd i Telemark. Vi møter et TV-team ledet an av to anerkjente journalister.  For å sette litt ekstra fart på spenningen søker de hjelp hos seg en synsk dame.

Hensikten med besøket i Juvdal er å lage en dokumentar om en tragedie som rammet bygda for 25 år siden.

Men så er det nå en gang slik, at om man begynner å røre i gammal møkk, så begynner ting å skje. 

Det drar seg til, og den blodige karusellen snurrer fortere og fortere mens spenningen stiger.
Vi får innblikk i mørke hemmeligheter som vekkes til live etter årevis i dvale. Og når mennesker presses, Ja, da blir de farlige, - livsfarlige. 

Journalistens oppgave er å jakte nyheter og gi oss en beskrivelse av hva som har skjedd.   Men her befinner journalistene seg plutselig i sakens sentrum da Kristin Bye blir tatt som gissel.  Samtidig mottar den synske damen skremmende beskjeder.  Men hvem er det som sender disse?

Det er ikke så ofte jeg opplever slik stigning i spenningsnivået.  Ja, for dette er spennende. Nok en gang ser jeg løsningen litt for tidlig.  Men likevel er det så mye annet spennende som skjer, så historien fenger helt til siste kapittel.

Hva med åndebrettet?  Jo, det har selvfølgelig en betydning for det hele.  En meget viktig betydning faktisk.

Boka anbefales.

Her finner du boka som pocket.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar