onsdag 20. september 2017

KVELDENS FILM: BLITZ
Skuespillere :  ,    Jason Statham,     Luke Evans,     David Morissey,     Aidan Gillen
Regi:    Elliott Lester
Sjanger: Thriller.
Land:  GBR
År: 2011
Fra filmweb.no:


Blitz er en actionfylt thriller som speiler utfordringene en gruppe politifolk står overfor i det moderne, multikulturelle London. Det er en realistisk hverdagsskildring om moralsk tvetydighet, mennesker på skråplanet og ofrene politiet må gjøre for å holde den verste kriminaliteten borte fra gatene.

Jason Statham (The Mechanic og The Expendables) leder ensemblet i Blitz i rollen som den tøffe, kompromissløse og til de grader lite politisk korrekte politidetektiv Brant, som tvinges til å være partner med sersjant Porter Nash spilt av Paddy Considine (The Bourne Ultimatum), i etterforskningen av en serie mord på politimenn.

Min kommentar:

Politimenn og -kvinner dør som fluer, og den som da må ordne opp er mannen som må være født med sinnarynke i panna, nemlig Jason Statham.
Her er det nesten i overkant mye skyting og blod.

Nå liker ikke jeg å sortere filmer ut fra hvilke som passer for menn og hvilke som vi damene bør se.  Men når det gjelder denne filmen, vil  jeg våge å påstå at dette er en typisk mannefilm.  Her skytes det ofte og mye fra begge sider.  Både politi og røver utøver i overkant mye vold.  Men så befinner vi oss i et miljø hvor silkehanskene ikke er innhold i garderobeskapet.  Her spilles det adskillig mange liter blod på begge sider.

Dialogen er røff, og knapp.  Kommunikasjonen utøves med våpen og knyttnever. 

En film hvor politiet blir skutt på og politiet skyter tilbake.  Bør nok glemme denne filmen i debatten om politiets bevepning.  Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar