torsdag 12. oktober 2017

KVELDENS FILM: ONE DAY

Kanal:  Nrk1
Skuespillere:      Anne Hathaway,      Patricia Clarkson,       Jim Sturgess,      Romola Garai, Georgia King,      Jodie Whittaker
Regi:      Lone Scherfig
Sjanger:  Drama, Romantikk
År:  2011

Fra filmweb.no:
20 år. To mennesker. One Day er et amerikansk, romantisk drama med Anne Hathaway, Jim Sturgess og Patricia Clarkson.
Etter kun en dag sammen, den 15. juli 1988, dagen for skoleavslutning med vitnemålutdelelse, starter Emma (Anne Hathaway) og Dexter (Jim Sturgess) på det som skal bli et livslangt vennskap. Hun er en ambisiøs og prinsippfast jente av arbeiderklassen, med et mål om å gjøre jorda til et bedre sted å leve på. Han er den rike sjarmøren, for Dexter er jorda ett sted hvor han skal leke seg til suksess.
Gjennom de kommende to ti-årene i Emma og Dexters liv får vi innblikk i viktige øyeblikk i deres vennskap, satt i scene på en rekke 15. juli-dager de to opplever, enten alene eller sammen. De to gjennomgår gode tider og tøffe kamper, håp og tapte muligheter, latter og tårer.
Et sted på deres felles reise går det opp for dem begge at de de alltid har lett etter, det ligger der rett fremfor dem. Svaret finner de i den ene dagen, tilbake i 1988.
Filmen er regissert av danske Lone Scherfig som etter suksesser med filmer som Italiensk for begynnere og An Education" har fått sjansen i USA. One Day bygger på Dave Nichols roman med samme navn, som har toppet bestselgerlistene i London, såvel som listen til New York Times.


Min kommentar:

Ikke så ofte at jeg sitter og ser en film i sjangeren drama/romantikk.  Årsaken til at jeg ble nysgjerrig var at jeg oppdaget navnet Anne Hathaway på rollelisten. Anne er en skuespiller jeg liker svært godt, så derfor ga jeg denne filmen en sjangs. 

Det hele starter med en noe mislykket one night stand for disse to som vi blir svært godt kjent med i denne filmen.  Men denne ene natten danner faktisk grunnlaget for  en vennskap som vi skal få lov til å følge gjennom  år.  Vi får følge dem og observere dem.  Og det skjer faktisk ganske mye etter hvert som årene går.

20 år er ganske lang tid.  Mye forandrer seg, folk forandrer seg og følelser kan forandres.

Venneparet vi følger lever sitt liv, og år og erfaringer tilllegges hver og en av dem. De forandrer seg og deres følelser kan også forandres.  Men så, når alle bitene i puslespillet synes å passe sammen, da får vi en påminnelse om at endringer og forutsetninger kan skje fort og nådeløst.

Gode skuespillere gjør dette til en bra film.

Her kan du kjøpe filmen som DVD