søndag 9. juni 2013

FLUKT.






Fra cdon.no
Norsk actionfilm fra skaperne av Fritt Vilt.

Ti år etter at Svartedauden herjet landet, legger en fattig familie ut på reise for å finne bedre levekår. På en øde fjellovergang blir de angrepet av en røverbande. 19 år gamle Signe tas til fange og føres til bandeleiren. Her lærer hun fort at hun er tiltenkt en skjebne verre enn døden. Signe forstår at den eneste løsningen er flukt. Men flukten blir oppdaget, og snart har banden tatt opp jakten.

Med Flukt er regissør Roar Uthaug tilbake i sitt rette element. Med seg på laget har han Ingrid Bolsø Berdal, nykommer Isabel Andreasen, Milla Olin (Engelen), Tobias Santelmann (Kon-Tiki), Bjørn Moan (Insomnia), Martin Slaatto, Richard Skog (kåret til Norges sterkeste mann i 2009 og 2010), Hans Jacob Sand, Kristian Espedal (tidligere vokalist i black metal-bandet Gorgoroth), Hallvard Holmen og Iren Reppen. 



Min kommentar:
Pass på at kondisen er sånn noenlunde på topp før du ser denne filmen. For du blir tatt med på en heseblesemde løpetur. Det er synd at Ingrid Bølsø Berdal spiller den onde, den vi skal løpe fra. For dette er definitivt ei dame jeg vil være på lag meg. Hun bærer hele filmen på sine skuldre. Men desverre er oppgaven håpløs. Dialogen er ubehjelpelg. Det finnes ikke samspill mellom andre rollefigurer enn Bølsø og et par barn. Jeg klarer ikke helt å finne meg til rette i dette universet. Mulig at det er tidsbildet som ikke er korrekt. Jeg må rett som det er tenke meg om « Hvor befinner jeg meg nå? Er jeg i Blåfjell eller ser jeg på en fritt vilt film». Naturen og de til tider dataanimerte omgivelsene forvirrer meg litt. Det er trist, for er det noe vi har er i Norge, så er det natur. Det skulle være unødvendg at jeg har føkeksen av å bli dratt inn i et dataspill.
Men for all del – Det kan sikkert appellere til andre aldersgrupper.

Jeg håper inderlig at IBB får en større og mer utfordrende rolle snart. Hun behersker hva det måtte være. Akkurat nå er jeg redd for at hun skal stagnere som en action/skrekk babe. Hun fortjener bedre.

Karakter: 3. To poeng til Ingrid, og ett til de to barna som spiller dritbra. (som de ville sagt selv)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar