søndag 9. juni 2013

HAMILTON- MEN IKKE HVIS DET GJELDER DIN DATTER




Fra cdon.no
En gang i tiden hadde den svenske etteretningsagenten Carl Hamilton (Mikael Persbrandt) en familie. Men den ble revet fra han i en hevnaksjon. Når Carls 7 år gamle guddatter kidnappes kommer alle de vonde minnene tilbake. Og når kidnappingens bakenforliggende motiv blir kjent inntar de svenske myndighetene en passiv rolle som tvinger Hamilton til handling. Ved hjelp av internasjonale kontakter lykkes han i komme på sporet av de skyldige. Et politisk spill gjør at kid- napperne føler seg trygge i sitt hjemland. Men de har ikke regnet med Hamilton, som sammen med noen kollegaer fra det militære planlegger en livsfarlig redningsaksjon. Alt for sent innser Hamilton hvilke enorme krefter og makter som motarbeider hans oppdrag. 



Min kommentar:
Her får du action, blod og sikkel i bøtter og spann. Mikael Persbrandt har aldri vært kjekkere, råere eller mer sexy for den saks skyld. Det er tydelig at både Hamilton og Persbrandt har levd et liv. Begge har synlige arr som bekrefter dette. Persbrandt er Hamilton, og vice versa.

Men jeg opplever nesten alltid noe merkelig når jeg ser en svensk actionfilm. Jeg irriterer meg ovrer at svenskene alltid fremstilles som litt feige. Ut fra deres historie som nøytal nasjon så kan jeg til en viss grad forstå det når det er filmer som produseres av andre nasjoner. Men denne filmen er helsvensk, og likevel er svenskene feige og unnvikende. Og så en ting til. Hver eneste gang jeg ser svensk politi på et lerret eller en Tv-skjerm blir jeg minnet om Pippi Langstrømpes konstabler Kling og Klang. Også i denne filmen er politiet fremstilt som utrolig dumme og godtroende.
Det er noe annet merkelig med denne filmen også. Handlingen bygger seg opp, og vi blir tatt med på jakten av denne kidnappede datteren. Dette er en spennende reise. Men så er plutselig filmen slutt !! Det kan se ut som om pengekassa ble tom, og at man da måtte filme slutten i full fart.

Jeg anbefaler deg gjerne å se filmen, men du vil ha mere glede av boka. Der kommer ikke slutten så brått. Men om du vil se overkroppen til Persbrandt så må du ty til filmen.
Jeg må også si noe om den merkeligetittelen. Jeg kan ikke dy meg for å tenke på en film med nesten samme navn, hvor en mor flykter med sin datter der Iran. Derfor synes jeg tittelen er idiotisk, og lite salgbar.

Karakter: 
Jeg gir Mikael Persbrandt en 6'er. 
Handlingen og spenningen i filmen får en god 4'er. Tittelen får en 1'er.
Jeg ender da på en litt svak 4'er.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar