lørdag 19. oktober 2013

EXPENDABLES




Regi: Sylvester Stallone
The Expendables er en hardslående action/thriller om en gruppe leiesoldater som får i oppdrag å infiltrere et søramerikansk land og styrte en hensynsløs diktator. Men når oppdraget er i gang, begynner mennene å innse at ikke alt er som det ser ut, og de befinner seg snart i et livsfarlig nett av bedrageri og forræderi. Med oppdraget avbrutt og uskyldige liv i fare, møter de en enda større utfordring; en som truer med å tilintetgjøre The Expendables.

Barney Ross (Sylvester Stallone) er en mann som ikke har noe å tape. Han er den fryktløse og følelseskalde lederen og strategen bak The Expendables, den sammensveisede gjengen av menn på kanten av stupet. Det eneste han føler seg knyttet til er pickupen, sjøflyet og dette laget av lojale moderne krigere. Han er en ekte kyniker som beskriver sin jobb som å fjerne vanskelige flekker.

 

Min kommentar:
                                            
Og så var tilbake til åttitallet igjen.  Det vil si – handlingsmessig.  For de gamle helter har virkelig blitt eldre. Her møter vi dem alle:  Sylvester Stallone, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Mickey Rourke,  Eric Roberts, Dolph Lundgren, m.fl.    Hele dette stjernelaget burde funnet fram gyngestolen. Det gjør vondt å se disse gutta i denne overdrevne ationfilmen hvor blodet spruter.  De tyr til velkjente triks, som harde knyttneveslag, kvasse kniver, og mye ammunisjon, uten av det hjelper noe særlig.  Ingen av dette pensjonerte A-laget er troverdig i sine roller.
Den beste av de verste er faktisk Mickey Rourke.  Og når man vet hvor ille han er, så forstår man at dette er en film man trygt kan styre unna.

Terningkast: 1,5.  Ene og alene fordi det er godt gjort å få dette geriatriske laget til å stille opp på noe så inderlig dårlig.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar