tirsdag 11. mars 2014

NY VINYL I POSTEN: SIVERT HØYEM - ENDLESS LOVE

Hektor Grammofon / Warner Music.  2014'''




«Fra Platekompaniet»:
De ti sangene som utgjør Endless Love, Sivert Høyems etterlengtede femte soloalbum, kan absolutt beskrives som å "strekke seg". Tekstene utforsker voksen tematikk, mens musikken i større grad enn før kretser rundt Høyems unike kvaliteter som sanger. Og stemmen, den klinger i differensierte musikalske landskaper - fra det knugende, skurrende og semi-elektroniske til dynamiske, akustiske ballader. Ta gjerne førstesingle "Inner Vision" som eksempel, en episk ballade i chanson-tradisjonen, med lyrisk piano, brusende orgel, autoritær bass … og en av Høyems fineste vokalprestasjoner noensinne fanget på plate.

Endless Love ble spilt inn i Stockholm og Oslo med Ulf Ivarsson som produsent. Ivarsson spiller også all bass på albumet, mens Høyem har gjort mye av gitararbeidet selv. Som backingband opptrer Pelle Ossler (gitar) og Anders Hernestam (trommer) fra Joachim Thåströms band, med ytterligere bidrag fra Per Viberg (eks-Opeth) på keyboard og Stian Westerhus på gitar. Den mest prominente gjestemusikeren er likevel Christer Knutsen (Tumbleweed, Sacred Hearts), Høyems faste samarbeidspartner på piano og Hammond B3-orgel. Endless Love er mikset av Michael Ilbert (The Cardigans, The Hives) i det legendariske Hansa-studioet i Berlin.

Endless Love er dedisert til Per Eirik Johansen, Siverts venn og manager som døde brått rett etter at albumet var ferdigstilt.nværsdag

Min kommentar:

Når jeg bestiller en Sivert Høyem plate, så vet jeg hva jeg får. Dette er musikk for en tung regnværsdag. Utbrettscoveret er solid, matt, mørkt og meget stilfult   Men innlegget som følger med er rett og slett idiotisk. Her har de brettet et ark i fire, og trykket tekstene samt all info kun på den ene siden. Tenk hvor mye bedre det ville vært om de hadde lagt et hefte hvor man kunne bla i stedet for å blafre med dette svære uhåndterlige arket som måler ca 66 x 66cm.  Mutt tips er at det vil ikke være mange skiver som vil ha et pent innlegg når den kommer på bruktmarkedet om noen år. 



LP m/vedegg



Så over til musikken: Siverts mørke stemme fyller rommet. Ja, kanskje det er dystert, men det er samtidig svært vakkert. Jeg vil ikke påstå at låtene er ensformige, men artisten har satt sitt bumerke på hver eneste låt.  Allerede etter par anslag hører man hvem som er ansvarlig for denne låta. Han legger dette dystre teppet over alle låtene. Men ingen regel uten unntak.  Det kommer en overraskelse helt til slutt.  Låta «Ride on Sister» er både lystig og optimistisk. Det er spennende å høre S iverts stemme i et noe lysere leie. Han kler nok aller best det vi er vant med.  Men jeg er spent på om denne siste låta på plata er ment å være en «cliffhenger» for kommende prosjekt. Uansett – Jeg gleder meg til neste kapittel.

 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar